Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği “Genç Şefler Yarışıyor” projesiyle dikkat çekmeye devam ediyor. Üç yıldır başarıyla sürdürülen yarışma, bu yıl Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen “Sağlıklı Besleniyorum” programına dahil edildi. Önümüzdeki yıldan itibaren yarışmanın Aydın genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Anadolu Hotel’in mutfağında gerçekleşen yarışmada 9 farklı ortaokuldan toplam 27 öğrenci yer aldı. Üçer kişilik gruplar halinde yarışan öğrenciler, sorumlu öğretmenleri eşliğinde otelin aşçıları ve öğretmenlerden oluşan jüriye levrek balığı ana temalı yemekler ve yanında meyve-sebze içerikli aperatifler hazırladı. Yarışmanın mutfak atölyesi ortamında yapılması öğrencilere profesyonel bir deneyim sundu.
Okul Müdürü İsmail Seçkin Üstün, yarışmanın bu yıl “Sağlıklı Besleniyorum” projesi kapsamında yapıldığını belirterek, “Bu program Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde Türkiye genelinde yürütülüyor. Biz de bu programa dahil olduk. Seneye yarışmamızı Aydın geneline taşıyacağız. İlçeler kendi yarışmalarını yapacak ve ardından il finali düzenlenecek,” dedi.
Üç yıldır sadece Didim’de gerçekleştirdikleri bu organizasyonun başka örneğinin olmadığını vurgulayan Üstün, yarışmanın büyümesinin öğrencilere büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.
Yarışmaya 10 okul başvurmuş, ancak bir okulun çekilmesiyle 9 okul katılım sağlamış. Her grup 3 öğrenci ve bir yedekle birlikte çalıştı; başlarında da bir öğretmen yer aldı. Jüride otel aşçıları, meslek öğretmenleri ve Mesleki Eğitim Merkezi’nden uzmanlar yer aldı. Yarışma sonunda dereceye giren ekipler Turizm Haftası’nda ödüllendirilecek.
Ayrıca, okulun aşçılık bölümüne olan ilginin arttığını belirten Üstün, geçen yıl 90 olan kontenjanın bu yıl 150’ye çıkarıldığını ve tamamının dolduğunu aktardı. Öğrencilerin otellerde staj yaptığını belirten Üstün, yine de sektörde ara eleman sıkıntısının sürdüğüne dikkat çekti.