Didim’de 18 Mart Ça­nak­ka­le Za­fe­ri ve Şe­hit­le­ri Anma Günü Et­kin­lik­le­ri Dü­zen­len­di Didim’de 18 Mart Ça­nak­ka­le Za­fe­ri ve Şe­hit­le­ri Anma Günü Et­kin­lik­le­ri Dü­zen­len­di

18 Mart Ça­nak­ka­le Za­fe­ri ve Şe­hit­le­ri Anma Günü kap­sa­mın­da, Didim’de an­lam­lı bir proje daha ger­çek­leş­ti­ril­di. Didim Kay­ma­kam­lı­ğı ön­cü­lü­ğün­de, Didim İlçe Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü ile Emek­li Kı­dem­li Topçu Albay Şener Tek­baş ve emek­li öğ­ret­men Tülay Tek­baş ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan “De­de­ci­ğim Ben Gel­dim” pro­je­si, Ça­nak­ka­le Des­ta­nı’nın ru­hu­nu ge­lecek ne­sil­le­re ak­tar­mak ama­cıy­la ha­ya­ta ge­çi­ril­di.

185-1

Pro­je­nin açı­lı­şı, 18 Mart’ta Meh­met Fahri Çı­ra­ğoğ­lu Çok Amaç­lı Sa­lo­nu’nda ger­çek­leş­ti­ril­di. Prog­ram, saygı du­ru­şu ve İstik­lal Marşı’nın okun­ma­sıy­la baş­la­dı. Ar­dın­dan Emek­li Albay Şener Tek­baş ve eşi Tülay Tek­baş, bilgi ve tec­rü­be­le­ri­ni öğ­ren­ci­ler­le pay­la­şa­rak Ça­nak­ka­le Sa­va­şı’nın anlam ve öne­mi­ni an­lat­tı­lar. Duygu dolu an­la­rın ya­şan­dı­ğı su­num­da, Ça­nak­ka­le’de ve­ri­len mü­ca­de­le­ler ve kah­ra­man­lık des­tan­la­rı genç­le­re ak­ta­rıl­dı.

188

Proje kap­sa­mın­da, il­ko­kul 3. sı­nıf­tan lise son sı­nı­fa kadar 36 okul­dan top­lam 10 bin 870 öğ­ren­ci­ye Ça­nak­ka­le ru­hu­nun an­la­tıl­ma­sı he­def­le­ni­yor. Bu doğ­rul­tu­da, Didim İlçe Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü Proje Ekibi ve Gazi Or­ta­oku­lu ida­re­si­nin iş bir­li­ğiy­le salon et­kin­lik­le­re uygun hale ge­ti­ril­di.

189

Açı­lış tö­re­ni­ne Didim Kay­ma­ka­mı Can Kazım Ku­ru­ca, Didim Gar­ni­zon Ko­mu­ta­nı Albay Erkut Ars­lan, Didim İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü Şakir Sait Üs­tün­dağ, kurum amir­le­ri, öğ­ret­men­ler ve öğ­ren­ci­ler ka­tıl­dı. Prog­ram so­nun­da, pro­je­ye des­tek veren spon­sor­lar ile emeği geçen kişi ve ku­rum­la­ra te­şek­kür edil­di.

Bu an­lam­lı pro­jey­le, Ça­nak­ka­le ru­hu­nun ve kah­ra­man­lık­la­rı­nın genç ne­sil­le­re ak­ta­rıl­ma­sı ko­nu­sun­da­ki ka­rar­lı­lık bir kez daha vur­gu­lan­dı.  HABER : ELİF DİKBAŞ