Akbük Mahallesi’nde Ramada Otel ile Soğuksu bölgesi arasında kalan ormanlık alanda çıkan yangın, çevrede büyük paniğe neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi ve vatandaşların da desteğiyle kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.
Olay, 2 Temmuz Salı günü öğle saatlerinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, sıcak hava ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılma riski taşıdı. Yangının yerleşim yerlerine yakın bir bölgede çıkması nedeniyle ekipler seferber oldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri olay yerine sevk edilirken, çevrede bulunan vatandaşlar da yangının büyümemesi için büyük çaba harcadı.
Yangının başladığı noktaya hızla müdahale eden ekipler, alevlerin geniş bir alana yayılmasını önledi. Soğutma çalışmalarıyla birlikte yaklaşık bir saat içinde yangın tamamen kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre küçük çapta ormanlık alan zarar görürken, herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.
Yetkililer, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldığını ve gerekli tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Olayla ilgili olarak jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemleri alarak olası sabotaj veya ihmal ihtimallerine karşı araştırma başlattı.
Vatandaşlara Uyarı: Dikkatli Olun
Ormanlık alanlarda yangın riskinin yüksek olduğu bu dönemde yetkililer, vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuyor. Özellikle ormanlık bölgelerde ateş yakılmaması, cam ve plastik gibi yangına neden olabilecek atıkların doğaya bırakılmaması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.
Akbük halkı ise yangının kısa sürede söndürülmesini memnuniyetle karşılarken, benzer olayların yaşanmaması adına daha fazla önlem alınması gerektiğini ifade etti. HABER : ERGUN KORKMAZ