Man­da­rin Ori­en­tal Bod­rum, Didim MYO’da İş ve Staj Mü­la­ka­tı Ger­çek­leş­tir­di Man­da­rin Ori­en­tal Bod­rum, Didim MYO’da İş ve Staj Mü­la­ka­tı Ger­çek­leş­tir­di

Yoğun yapılaşmalar nedeniyle kıyısal alandaki doğanın büyük ölçüde kaybedildiği Kuşadası’nın doğal kalmış nadir alanlarından biri olan doğal botanik park tanıtıldı.

Botanik parkın geçmişten günümüze yaşanan olayları konusunda bilgi verildi.Alanın ekolojik açıdan hassas bir bölgede olması, alanda Akdeniz, Avrupa – Sibirya ve İran-Turan fitocoğrafik bölgesine ait bitki örneklerinin yer alması ve Kuşadası panoramasının en iyi görüldüğü yerlerinden biri olması nedeniyle geleceğe taşınması gereken doğal bir miras niteliğinde olduğu belirtildi.

ekodosd (6)-2

Yaşamın vazgeçilmez parçası olan bitkilerin gıda, kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılan türleri incelendi.

Aralık ayı olmasına rağmen bazı alanlarda mikro iklim nedeniyle lalelerin erken açtıkları görülerek öğrenciler tarafından fotoğraflandı.

Alanın sadece bitki açısından değil, aynı zamanda denizel biyoçeşitlilik açısından da zengin türlere ev sahipliği yaptığı anlatıldı.

Kuşadası kıyılarında bulunan ve anıtsallık kriteri sağlayan halk arasında harnup olarak bilinen Keçi Boynuzu ağacı incelendi.

Botanik parkın korunması için Kuşadası Belediyesi tarafından yaptırılan çitler ve tanıtım tabelaları incelendi.

Turizm Fakültesi öğrencileri; Doğal Botanik Parkın yanından birçok kere geçtiklerini kentin içinde böylesine zengin türlerle karşılaşacaklarını hiç tahmin etmediklerini, proje dersleri kapsamında bu doğal alanın seçilmesinden çok mutlu olduklarını, üniversite gençliği olarak bu alanın korunması için ellerinden gelen desteği her zaman vereceklerini belirttiler.

HABER: ELİF DİKBAŞ 

ekodosd (4)-1

ekodosd (3)-2

ekodosd (1)-1