Sağ­lık­lı Ak­de­niz di­ye­ti­nin be­nim­sen­me­si­ni teş­vik et­me­yi amaç­la­yan proje kap­sa­mın­da, Proje yü­rü­tü­cü­sü ola­rak Prof. Dr. Aslı Yo­rul­maz ve Doç. Dr. Fatih Meh­met Yıl­maz yer alır­ken, Didim MYO Mü­dü­rü Öğ­re­tim Gö­rev­li­si Dr. M. Nimet Çavuş ile Gıda Yük­sek Mü­hen­dis­le­ri Bey­za­nur Bay­rak­tar, Kar­de­len De­mir­ci ve Ben­gi­su Ars­lan araş­tır­ma­cı ola­rak görev aldı.

F B I M G 1740406618718

Et­kin­li­ğe, Didim Kay­ma­ka­mı Can Kazım Ku­ru­ca, Deniz Albay Erkut Ars­lan, Didim Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Anıl Atay, Didim MYO Mü­dü­rü Öğ­re­tim Gö­rev­li­si Dr. M. Nimet Çavuş ve mut­fak şef­le­ri ka­tıl­dı. Öğ­re­tim Gö­rev­li­si Okan Umut Şim­şek ko­or­di­na­tör­lü­ğün­den Aş­çı­lık prog­ra­mı öğ­ren­ci­le­ri, proje kap­sa­mın­da be­lir­le­nen ta­rif­le­rin ya­pı­mı­nı üst­le­nir­ken, ka­tı­lım­cı­lar 11 fark­lı ye­me­ğin ta­dı­mı­nı ger­çek­leş­ti­re­rek, gö­rü­nüş, koku, tat ve doku gibi kri­ter­le­re göre de­ğer­len­dir­me yaptı. Elde edi­len ve­ri­ler doğ­rul­tu­sun­da, ta­rif­le­rin iyi­leş­ti­ril­me­si­ne yö­ne­lik du­yu­sal ana­liz­ler ger­çek­leş­ti­ril­di.

Tür­ki­ye’nin yanı sıra İtalya, İspan­ya, Por­te­kiz, Fran­sa, Mısır ve Tunus or­tak­lı­ğın­da yü­rü­tü­len proje, sağ­lık­lı bes­len­me alış­kan­lık­la­rı­nın ge­liş­ti­ril­me­si­ne katkı sağ­la­ma­yı he­def­li­yor.  HABER : ELİF DİKBAŞ

Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ'ın desteği,  Kemal KILIÇDAROĞLU’ndan yana Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ'ın desteği, Kemal KILIÇDAROĞLU’ndan yana

F B I M G 1740406621837