Çok değil,bundan 15-20 yıl önce Akbük bol oksijenli havasıyla solunum hastalığı olanlara şifa verirdi.  Şimdi ise lağım kokuları altında. Yeni gelen yazlıkçılara soruyorsunuz; “Akbük b.k kokuyor” diyorlar.  Büyükşehir’in vidanjörleri her sezon yılında olduğu gibi bu yıl da yetersiz.  Özeller ise çok pahalı.  Vatandaş vidanjör kuyruğunda, foseptik çukurlarından akan pis sular sokaklara,yeşil alanlara taşıyor.
Akbük’ün bir lağım çukuru haline gelmesinin nedenini herkes biliyor.  Yıllardır “Akbük gelişiyor” diye Akbük’e oksijen pompalayan yamaçlar dahil, her yer imara açıldı. Ve açılmaya devam ediyor.  Akbüklü, altyapıdan yoksun, suyu yetersiz,yolu yola benzemeyen beldenin bu denli yapılaşmaya açılmasının sebebini sorguluyor, yaşadığı yerin elinden kayıp gittiğini görüyor.
Akbük temiz havasını kaybetti, yanı sıra artık nem de var.  “Yeşil Akbük” artık “beton Akbük” oldu.
Yerel meclistekilerin çoğunluğunun inşaat işleriyle iltisaklı olduğu iddiaları, yine yerel mecliste iktidarla muhalefet arasında imar izinleri konusundaki paslaşma duyumları Akbük’te hız kesmeyen imar yoğunluğunun siyasi kaynaklı olduğuna işaret ediyor.
Kimse kusura bakmasın.  Kimse kendini temize çıkarmaya çalışmasın.  Akbük’ün havasının,toprağının,denizinin kirlenmesinden geçmiş ve bugünün yerel yöneticileri sorumludur ve vebal altındadır.


Aydın Büyükşehir Akbük’e üvey evlat gibi baktı; seçim öncesi vaatlerini unuttu.
Hani Beşparmak Barajı yapılıp Didim ve Akbük’ün 40-50 yıllık su sorunu çözülecekti?
Hani Akbük, bölgenin parlayan yıldızı olacaktı?
Hala ucu açık gelecek gösterilip, “müjdeler” veriliyor.  Hala renkli bilbordlarla ahali oyalanıyor.
“Kuyular açıyoruz. Su ihtiyacı karşılanacak” diyorsunuz, açılan kuyulardan su çıkmıyor.  Çıkan su da kullanıma elverişli değil.
“Akbük bir emekli kenti. Sağlık sorunları nedeniyle sürekli Didim’e ya da Söke’ye taşınıyorlar. Onları kılımasız araçlarda, ayakta yolculuğa mahkum etmeyin. Düzenli seferler koyun.” diyoruz.  “Maliyet pahalı” deyip olanları da kaldırıyorsunuz.
İnsanın sorası geliyor; peki siz ne işe yararsınız?

Biz Akbük Gönüllüleri olarak öncelikle altyapı olmak üzere Akbük’ün su,yol,deniz ve çevre kirliliği, doğal hayatın korunması gibi yaşamsal sorunlarının ivedilikle çözülmesini istiyoruz.  Ama önce betonlaşma durdurulsun, “yamaç katliamı” sona ersin.
Uyaracağız!
Talep edeceğiz!
Takipçisi olacağız!