Toplantıya ilgi büyüktü, sayıları 150-200 arasında  olan Akbük gönüllüleri, sevdalıları olarak  bir araya geldi, her bir kişi gönüllülük esasına dayalı birlikteliğin verdiği gücü inanarak toplandı. Toplantının moderatörlüğünü  Mesut Erkoyun yaptı.                                                        
Toplantıya  Grup sözcüsü  Gündüz Murgul sunuş konuşması yaparak açılışı başlattı.

"Didim'de Boşa Akan Sulara Vatandaş İsyanı: Milli Servet Heba Oluyor!" "Didim'de Boşa Akan Sulara Vatandaş İsyanı: Milli Servet Heba Oluyor!"

  Murgul, “2021 Eylül ayında bir avuç Akbük gönüllüsü olarak bir araya geldik,  Akbük’ün sorunlarının tespit edip ilgililere iletmek üzere buluşmuştuk, O gündür bu gündür epey mesafe kat ettik. Güncel sorun alt yapı idi, Kanalizasyonu gündemimizden hiç düşürmeden üstüne gittik ve ikinci aşama Fevzi Paşa-Deniz köy etabının ihalesinin hızlandırılması için Tüm siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkesin kapısını çaldık ve sonuç olarak çıkmayan ihale parasını “Ödeneğini” önünü açılması girişimlerini yaptık ve başardığımızı sanıyorum dedi. Tabi ki sadece bu değildi sorun, Akbük’ün en büyük sorunu su sorunu için Jeoloji Mühendisleri odası Didim temsilcisi Hasa Kuru toplantımıza davet edilerek gündeme taşıdık ve Belediye ve DSİ il müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunduk. Çevre Sorunları, Akbük’ün bitmek bilmeyen sorunlarını gündeme taşıyarak gerek yerel basında gerekse sosyal medya aracılığı ile hep gündüm de tutmaya çalıştık. Siz gönüllülerin katılım ve destekleri ile bu çalışmalarımızı daha gür bir sesle dillendirmeye devam edeceğiz. 

 Toplantımızı siz gönüllülerin görüş ve düşüncelerini alarak devam edeceğiz. Toplantımıza gelip katıldığınız için hepinize teşekkür ederim.” dedi.                    
Toplantıyı Mesut Erkoyun yönetti, söz isteyen katılımcılara söz vererek gündem başladı. İlk sözü Akbük gönüllüsü Emekli Rıfat Özyünlü aldı:
Birlik ve beraberlik içinde el, ele vererek üstesinden gelinmeyecek sorun yoktur dedi. Bu platformun kurumsal bir kimliğe kavuşturulması gerektiğini yani dernekleşmenin yapılmasının gereğini dile getirdi.      
Güneş Erkoyun  söz aldı: Gönüllülerin çalışmalarının çok başarılı olduğunu, tebrik ederek  Çarşamba günleri ikinci el pazarı kurulmasının çalışmalarının yürütüldüğünü katılmak isteyenlerin form doldurarak  katılım yapıla bilineceğini söyle. Sadrettin Deniz söz aldı: Çevre kirliliği çok önemli Karavan ve çadırların sahilden kurtarılması gerekir dedi, bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi. 
Mümtaz Akçay  söz aldı: Sahilde ve çarşıda tuvalet büyük sorun, Hiçbir esnafın dükkanında tuvalet yok, tek tuvalet Petrolde, o da zaman zaman kapalı oluyor, biz yaşlıların büyük sorunu tuvalet dedi.

Nusret Sivrihisar söz aldı: Teknelerin sintinelerini körfez çıkışında boşalttıklarını, pisliklerin sabah 09 gibi sahile vurduğunu bu işi çözümlenmesi gerektiğini söyledi. Akbük’de Gönüllüleri öncülüğünde HOBİ evinin kurulamasını söyledi.                                                                                                                                         
Ali Çakmak söz aldı: Topluluğa dönerek sizler çok güzel-sizlerin katılımınız güç verdi diyerek Timur’un filleri hikayesini anlattı ve Toplumsal mücadelenin önemini belirti.                                                                                                                   
İbrahim Şam: eski belediye başkanı söz aldı: Alt yapıdan bahsetti, ihalenin yapıldığını yer tesliminin ekim kasım gibi yapılabileceğini öğrendiğini açıkladı, müjde verdi, Akbük’ün en büyük sorunu SU olduğunu söyleyerek kendileri zamanında açılan su kuyularının sularının sakıncalı olduğu için betonlandığını ancak şu anda sanırım bu kuyular kullanılarak su sorunu çözümlenmeye çalışılıyor dedi, çözüm bu değil dedi. 
Müesser Kartal söz aldı, domuzlar sorununu gündeme getirdi, sokağa çıkamıyoruz, korkuyoruz dedi. 

 Ünsal Yalçınkaya söz aldı. Akbük’ün en büyük sorunu su diyerek  Gönüllüler olarak tüm gücümüzle bu sorunun üzerine gitmemiz gerekir dedi. Beşparmak Barajının durumu meçhul, halbuki AKBÜK’ ün su sorunu çok acil, o zaman AKBÜK dışında bu sorunun çözümü için BŞB İl Bank  ve DSİ  üçlüsünün birlikte bu sorunu  çözebileceklerini söyleyerek belki eski Belediye başkanın söylediği gibi  AKBÜK  halkının  parasını ödediği 7 su kuyusundan “Güllü Bahçedeki” faydalana bilineceğini söyledi bu konu üzerinde önümüzdeki toplantıdan itibaren masaya yatıralım dedi. Yalçıkaya şöyle devam etti. Hani sarı civcivlerimiz nerede dedi, Özel  arabası olmayan emekliler Söke’ye hastaneye ,çarşı alışverişlerini yapmak için nasıl gidebiliyor, Akbük’ ten akşam 17.30 da Söke’ ye bir araba, Söke’den de sabah 06.45 de bir araba, ulaşım sorununu çözüyor mu? diye sordu ve bu konuyu kaç aydır gündemde tuttuğunu, Mavi Didim gazetesindeki köşesinde AKBÜK sorunlarını gündemde tuttuğunu belirtti.

Toplantı gündüz Murgul’un Teşekkür konuşması ile haftaya Çarşambaya buluşmak üzere diyerek sona erdirildi.
HABER: Ergun Korkmaz