Maden işçilerinin ölümüne sebep veren Silikozis hastalığı, Didim Derneği önlüğünde ve Murat Yücel yönetmenliğinde, Silikozis hastalığının belgesel film gösterimi gerçekleşti. Film, Didim’de yaşayan ve maden çalışanları hakkında araştırmalarda bulunan Yönetmen Murat Yüksel tarafından çekildi.

Geçtiğimiz yıllarda Aydın’ın Çine ilçesinde çekimi gerçekleşen “Vakti Gelince – Silikozis Hastalığının Uzun Hikayesi” isimli belgesel film, Didim Cafe Lina Kültür ve Sanat Evi’nde, Didim Derneği öncülüğünde ve Murat Yüksel yönetmenliğinde, izleyiciler ile buluştu.

silikozis hastalığı (4)

Aydın'da Hava Durumu: Mevsim Normallerinin Üzerinde Sıcaklık, Rüzgar ve Don Uyarısı Aydın'da Hava Durumu: Mevsim Normallerinin Üzerinde Sıcaklık, Rüzgar ve Don Uyarısı

16 dakika süren belgesel filmde, Çine’de yaşayan ve maden işçisi olması sonrasında silikozis hastalığına yakalanan, işçilerin röportajlarına yer verildiği belgesel filmde, yeni maden sahası açılması için gerçekleşen ÇED toplantısına karşı çıkan köylüler, maden sahası için binlerce kesilen ağaçlar gibi sahnelere yer verildi. Yayınlanan film sonrasında, Yönetmen Murat Yüksel, belgeselle ilgili soruları cevapladı.

HABER: EBRU GÖRMEZ