Didim’de depreme dayanaksız olan 3 okulun yıkılarak yeniden yapılması, 3 okulun da güçlendirme çalışması yapılmasına karar verilmişti. Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Valiler İlkokulu, Selçuk Özsoy Ortaokulu ve Akyeniköy Ortaokulu güçlendirme çalışmaları nedeniyle eğitim ve öğretim hayatına tadilat sürecinde devam edilemeyeceği belirtilmişti. Selçuk Özsoy Ortaokulu güçlendirme çalışmaları nedeniyle öğrenciler Efeler Ortaokul binasında eğitim görmeye başladı. 
Selçuk Özsoy Ortaokulu’nun deprem güçlendirme çalışmalarının bittiği iddia edilirken, müteahhit firma ile Aydın Valiliği Yatırım ve Koordinasyon İzleme Başkanlığı (YİKOB) arasında oluşan anlaşmazlık nedeniyle okulun teslim edilmeyerek, eğitim ve öğretim hayatına devam edememesi de iddialar arasında yer alıyor. 
“Mağduriyet Görmezden geliniyor”
Konuyla ilgili olarak Eğitim-sen Didim Temsilcisi Belkıs Kahraman, yılan hikayesine sönen Selçuk Özsoy Ortaokulu ile ilgili açıklamada bulundu. 
Kahraman açıklamasında, “2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının yüzyüze başlamasıyla tam derin bir nefes alacağız derken; 2020 Kasım ayında teslim edilmek üzere projelendirilen Selçuk Özsoy Ortaokulu’muz bırakın teslim edilmeyi, tam bilinmezlik yumağında günü güne satıyor! Bu süreçte de Efeler Ortaokulu’nda öğleden sonraları bir şekilde eğitim-öğretime aksaklık vermeden devam etmek için çabalıyoruz bütün öğrenciler ve öğretmenler.


İnanılmaz paraların döndüğü ihalelerde; hangi müteahhitlere ne şartlarda verildiğine akıl sır ermiyor. Projelerdeki aksaklıkların ceremesini öğrenci, veli ve öğretmenler çekiyor. Okulun teslim tarihiyse tam bir bilinmezlik içinde! Güçlendirme çalışmasının bittiği ifade edilen okulumuza nedense kavuşamıyoruz. Eylül başından itibaren öteleme ve oyalama politikasıyla sözde Kasım 15 en son konuşulan teslim tarihiydi ama görünen o ki bu da mümkün değil. Aylardır tek bir çivi bile çakılmadan bekleyen bir okul var ortada. Kim neyi bekliyor, anlamak mümkün değil! 900 küsur öğrenci ve 55 öğretmenin mağdur edildiği bir durum söz konusu, dolayısıyla yaklaşık 950 ailenin mağduriyeti görmezden geliniyor.
“Trajikomik bir durum söz konusu”
Planlamayla ilgili de trajikomik bir durum söz konusu. 5. Sınıfların Selçuk Özsoy Ortaokulu bahçesi içerisindeki prefabrik binada eğitim-öğretime devam etmesiyle; biz öğretmenler her iki okulda da derslere yetişmek durumundayız. 10 dakikalık dinlenme süresinde iki okul arasında mekik dokumak zorunda bırakılıyoruz! Sürekli bir gerginlik ve panik içinde derse yetişmeye çalışan biz öğretmenler canla başla tamamen öğrencilerimizin çıkarları doğrultusunda çalışmaya çalışırken her gün okulumuza geçebilmenin hayalini kuruyoruz. Ama bu süreçteki yaşanan sorunların görmezden gelinmesi kabul edilir gibi değil! 
 “Bu paralar kimlere, nereye gidiyor”
Bir başka merak konusu da; Selçuk Özsoy Ortaokulu’yla ortak projede yer alan ve birbirini bağlayan Akyeniköy Ortaokulu’ndaki projenin durumu.. Selçuk Özsoy Ortaokulu’na ısrarla yapılması zorunlu denilerek yapılan asansör neden Akyeniköy Ortaokulu’na yapılmıyor? Eğer zorunlu değilse neden Selçuk Özsoy Ortaokulu’nda ihtiyaç olmadığı defalarca söylenirken, yönetmelik gereği diyerek ısrarla yapıldı? Madem yönetmelik gereği diğer okullarda da olması gerekmez mi? Bu ihaleleri, bu yapılan işlemleri denetleyen bir kurum yok mu? Devletimizin okullarımıza hizmetli ve güvenlik almaya bütçesi yokken güçlendirme ve yıkım çalışmaları adı altında bu paralar kimlere, nereye gidiyor!?” ifadelerine yer verdi. 
HABER: ELİF DİKBAŞ

Öğrenciler, Jandarmayı tanıdı Öğrenciler, Jandarmayı tanıdı