down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli çocuk, genç ve yetişkinlerine spor faaliyetleri sunmaları, toplumla entegre olmaları, sosyalleşmesi ve yaşama tutunmalarını sağlayan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu düzenlediği “Bocce Kupa” müsabakalarının açılışı yapıldı.

Ankara Üniversitesi Didim’deki ÖRSEM yerleşkesinde açılışa İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu başkan vekili Saadettin Akcin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ufuk Kurucu, antrenörler, sporcular ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun hazırlattığı tanıtım filmi izlendi.

Bocce (5)

DÜNYAYA MEYDAN OKUYACAK SPORCULARI DA YETİŞTİRİYORUZ

Açılış konuşması yapan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu başkan vekili Saadettin Akcin geçmiş yıllarda katılan yarışmalarda Türkiye’nin özel sporcular yarışmalarında sonlarda kaldığını anımsatarak “Gittiğimiz her yarışmada 10 ülke varsa Türkiye 10 yada 20 ülke varsa Türkiye 20. Bugün dünyada katıldığımız bütün yarışmalarda favori ülke Türkiye. O nedenle sözlerime başlamadan önce Bu çocukların bu hale gelmesinde emek veren başta aileleri, antrenörleri, kulüp başkanları, bulunduğu illerdeki destek veren spor teşkilatımızın yöneticileri, o bölgedeki kaymakamlarımız, sayın valilerimize teşekkür ediyorum. Burada bize güvenip destek veren kıymetli ailelerimiz ve en öncesi hep birlikte daha ileri gitmeleri için, yaşamlarını bir adım kolaylaştırabilmek için, toplumda biz de varız diyebilmeleri için hep birlikte mücadele verdiğimiz özel sporcularımız, her şeyimiz Federasyonumuzun düzenlediği Türkiye Bocce kupası'na hoş geldiniz, şeref verdiniz. Federasyon başkanımız Birol Aydın, özel eğitim öğretmeni, özel eğitim okulunda yönetici. Ben başkan vekiliyim, özel eğitim öğretmeniyim. İlk yola çıktığımız zaman başkanımızın çok sık kullandığı bir cümle vardı. Biz mutfaktan geliyoruz. Bakın dünyanın neresinde hangi iş olursa olsun, işin mutfağından gelen, en alttan gelen, merdivenlerle basamak basamak çıkan, asansörle gelmeyen her kurum ve kuruluşta başarı kesinlikle geliyor. Bugün çok konuşmaya, çok kendimizi ifade etmeye hiç ihtiyacımız yok. Çünkü tablo ortada. Emek varsa, samimiyet varsa gerçekten bu çocuklara ve ailelerine güveniyorsak bunlara emek veren antrenörlere güveniyorsak zaten devlet yanımızda. Ben şunu gönül rahatlığıyla söylüyorum. Hem bir özel eğitim öğretmeni olarak hem özel eğitim alanına hem spor alanına dünyada ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti kadar bu işe imkan veren başka bir ülke görmedim. En son Paris'te. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti devleti kadar sporcusuna ödül veren hiçbir ülke yok. Ama bugün biz, Allah'a şükürler olsun, Birol Aydın Başkanlığı'nda sosyal faaliyetlerimizi de yapıyoruz, kültürel faaliyetlerimizi de yapıyoruz. Dünyaya meydan okuyacak sporculuğa da yetiştiriyoruz. Lütfen bu mücadelede hep beraber birlik içerisinde yolumuza devam edelim. Sizleri seviyoruz, sizlere güveniyoruz.” dedi.

Bocce (8)

EĞER SİZİN ÖNÜNÜZDE BİR ENGEL VARSA BU BİZLERİN KOYDUĞU ENGELDİR

Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ise engellilerin önündeki engellerin kalktığında önemli sonuçların alındığının görüldüğünü ifade ederek “Devlet olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak iki temel hedefimiz var. Birincisi sporun hayatın her alanına yayılması ve her insanımızın, her vatandaşımızın hayatının bir parçası haline gelmesi... Çünkü biz biliyor ve inanıyoruz ki sporla buluşan bireyler kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar. Sporla buluşan bireyler hayatlarına disiplin katıyorlar ve hayatlarına renk katıyorlar. Bir diğer hedefimiz de olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında, Avrupa şampiyonalarında şampiyonlar yetiştirmek, ülkemizin, devletimizin, milletimizin adını her platformda duyurmak. İşte bu iki hedef. Özel sporcular söz konusu olduğundan çok daha kıymetli, çok daha değerli hale geliyor. Çünkü biz biliyoruz ki bundan birkaç yıl önce diyelim, 30 önce, 40 önce özel sporcularımız, özel bireylerimiz dışarı dahi çok çıkmıyor. Hayatın içine, sosyal hayatın içine karışmaktan imtina ediyor, uzak duruyorlardı. Bunun pek çok sebebi konuşulabilir. Bugün hiç birinin bir önemi kalmadı. Bazen özel bireylerimizi, özel sporcularımızı nitelendirirken engelli tanımını kullanıyorlar. Biz Didim'de diyoruz ki engel tanımayanlar. Bizim için her birimiz...

Bocce (6)

Bizim için her birimiz engel tanımayanlarsınız. Eğer sizin önünüzde bir engel varsa bu bizlerin koyduğu engeldir. O engeli kaldırmak da devlet olarak, bakanlık olarak, kaymakamlık olarak, federasyon olarak bizlerin ödev ve sorumluluğu. Bunu da elimizden geldiği şekilde yapacağız. Bizler işinizi iyi yaptığımızda, yani sizlerin önüne koyulan o engelleri kaldırdığımızda sizler tarihe geçecek başarılar elde ediyorsunuz. Ettiniz, bunu gösterdiniz, ispatladınız. Olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında, Avrupa şampiyonalarında Bizleri aldığınız altın madalyalarla, gümüş madalyalarla, bronz madalyalarla gururlandırdınız, göğsünüzü kabarttınız. Allah hepinizden binlerce kez razı olsun. Emeğinize sağlık, yüreğinize sağlık. Bugün burada Didim'de ne mutlu bize ki Türkiye'nin 81 vilayetinden 200'ün üzerinde sporcuyu ve ailesini antrenörüne ağırlamaktan büyük gurur ve şeref duyuyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından müsabakalara katkı sunan antrenörlere teşekkür belgesi ve hediye verildi.

Haber : ELİF DİKBAŞ

Bocce (4)

Didim’de Sıfır Atık Eği­ti­mi: Ço­cuk­lar Geri Dö­nü­şüm­le Bu­luş­tu Didim’de Sıfır Atık Eği­ti­mi: Ço­cuk­lar Geri Dö­nü­şüm­le Bu­luş­tu

Bocce (3)

Bocce (1)