Aliağa Ticaret Odası M. Ender Özer Seminer Salonu'nda verilen eğitimde, Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürü M. Selim Aksakal ve teknik personel tarafından ilçede faaliyet gösteren kasaplara yönelik sunum yapıldı. Sunumda, mezbahalardan mühürlü olarak gelen etlerin kesim raporlarının da mutlaka olması gerektiği ve kesim raporundaki bilgilerin işyerindeki etlerle uyumunun kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı. Hayvanlardan insanlara geçen zoonoz bakteriyel hastalıklara ve parazitlere karşı genel hijyen kurallarına uymanın halk sağlığı için önemine dikkat çekildi. Kasap, lokanta ve kesimhanelerin yıl içerisinde rutin olarak ilçe müdürlüğü tarafından denetlendiğini ve denetimlerin sıklıkla ve titizlikle devam edileceğini dile getiren Aksakal, ilçede hizmet verecek geçici kurban kesim yerlerindeki genel hijyen denetimleri ve kesimci-kasap eğitim ve denetimlerinin devam ettiğini belirtti. Aksakal, kesim sırasında ve sonrası atıkların kurallara uygun olarak bertaraf edilmesi konusundaki takibin hayvan sağlığı personellerince Kurban Bayramı boyunca 24 saat aralıksız olarak ilçe genelinde süreceğini kaydetti.(İHA)