EMEP ve TİP Mavi Jeans mağazası önünde açıklama yaptı:
Mavi değil kırmızı, mavi emek hırsızı!
Emek Parti (EMEP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Didim İlçe Örgütleri, patronun fabrikayı kapatarak haklarını gasbetmeye çalıştığı ETF Tekstil işçileri için, fabrikanın üretim yaptığı firmalardan olan Mavi önünde basın açıklaması yaparak, işçilere destek çıktı.
İstanbul Tuzla’da kurulu olan ve DERİTEKS sendikasının örgütlü olduğu ETF Tekstil’de patron, ekonomik krizi gerekçe göstererek faaliyetlerini bütünüyle sonlandırma kararı aldığını, işçilerin alacaklarının ise sadece yüzde 40’ını ödeyeceğini duyurmuştu. ETF Tekstil işçileri ise temmuz ayından bu yana gasbedilmeye çalışılan hakları için fabrika önünde direnişlerini sürdürüyor. Ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Didim’de de ETF işçilerine destek verildi.  
Didim EMEP ve TİP İlçe Örgütü, ETF Tekstil’in üretim yaptığı firmalardan biri olan Mavi önünde basın açıklaması yaparak, işçilere destek verdi. 
Açıklamayı EMEP İlçe Yöneticisi Sürmeli Bal tarafından yapıldı. Bal tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 
Mavi DEĞİL KIRMIZI, MAVİ EMEK HIRSIZI!
Mavi değil kırmızı çünkü tişörtlerin üzerinde ETF işçilerinin teri gözyaşı ve kanı var.
Tuzlada kurulu olan ETF fabrikasında çalışan işçiler uzun yıllardır en ünlü markaların tişörtlerini dikiyorlardı Temmuz ayı sonunda 300 kadar işçi fabrikanın kapanacağı söylenerek işten çıkarıldılar. En büyük sorun işten çıkarılan işçilerin hakları ödeneceği zaman başladı. Her işi tam zamanında eksiksiz isteyen işveren konu işçi tazminatları ve diğer haklarının ödenmesine gelince *sadece %40'ını öderim" dedi. Yanlış duymadınız! O güne dek işlerini tam olarak yapan, eksiksiz tamamlayan, çocuklarını görmemek pahasına mesaiye kalan işçilere, "bugüne kadar hak ettiğinizin yarısından azını veririm" dedi. Diyen kim diye sorarsanız, fabrikanın patronu Sanem Dikmen. Üstelik bu kadın Türkiye Giyim Sanayicileri derneğinin başkanı. Yine yanlış duymadınız!
Hazır giyim sanayicilerini en üst düzeyde temsil ediyor.
PEKİ MAVİ BUNUN NERESİNDE?
Bu işçiler yalnız patron Sanem'in işçileri değil: Columbia, Kaft, Nike, Skechers ve Mavi gibi markalara yıllarca tişört üretmişler yani aynı zamanda bu markaların işçileri. Mavi de bu markalar içerisinde en uzun süre mal ürettikleri, uzun erimli ilişkileri olan bir marka. Bu markalar mallarının üretimleri sırasında işçilerinin çalışma koşullarından sorumlular. Ben malımın parasını ödedim demekle sorumlulukları bitmiyor. Aynı zamanda kendi mallarını üretmiş olan, markalarını emekleri ile yaratmış olan işçilerin bu haklarını elde etmelerinden sorumlular. Bunu biz değil kendileri söylüyor üstelik Mavi kendini pazarlarken dünya standartlarında bir life style markası olduğunu söylüyor. All blue, daha Mavi, daha iyi, hepimizin mavisi, derken de kast ettiklerini inson toplum çevre denim olarak sıralıyor. Hatta o kadar ki aynen şöyle diyor Mavi: Çalışanlarına, tedarikçilerine ve iş ortaklarına adil bir yaşam ve çalışma koşulları sunma sorumluluğunu yerine getirmektedir. Daha iyiye, en iyiye ulaşma yolculuğunda sorumluluğu paylaşan çalışanların ve tedarikçilerin gelişimini destekleyerek onlarla birlikte güçlenmektedir.
Hatta mavi Sürdürülebilirlik performansıyla Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi'ne girmeye hak kazanıyor. Mavinin CEO'su Cüneyt Yavuz Fast Company Sürdürülebilirlik Liderleri 50 Araştırması'nda 16, sıraya yükseliyor.
AMA KÖTÜ BİR HABERİMİZ VAR!
Durum işçileriniz açısından sürdürülebilir değil. Onlar sağlayamadığınız haklar yüzünden hayatta kalmaya çalışıyor. Sizi uyaralım: Eğer onların durumu sürdürülemezse siz de işlerinizi o kadar kolay sürdüremezsiniz.
MAVİNİN YÖNETİMİNE SESLENİYORUZ:
Ersin Akarlılar, Ahmet Ashaboğlu, Nevzat Aydın, Zeynep Yalım Uzun, ve Cüneyt Yovuz, Elif Akarlılar, bu sorunu çözmez işçilerin haklarını almalarını sağlamazsanız ne markanız ne sizin için durum sürdürülebilir ve ne de Borsa İstanbulda işler yolunda olacaktır 2018 yılında 24 nisanda Bangladeş'te çöken Rana Plazada 1134 işçini hayatını kaybetmesinin ardından oradaki işçilerin hayatlarını garanti altına almayı ve tazminat ödemeyi de içeren Banglades Accord a imza atmış sorumluluk almıştınız. Şimdi sizden mallarınızı üreten ETF işçilerinin haklarını alması konusunda da sorumluluğunuzu yerine getirmenizi bekliyoruz.
Ve siz Mavi'nin müşterilerine sesleniyoruz.
Oyuncuların güzel yüzlerinin, şahane reklamların, ışıltılı vitrinlerin arkasında bütün o maviliklerin arkasında sizin gibi insanların ödenmemiş emeği var. Tweetlerimizle, mağaza önü eylemlerimizle. Mavinin işçiler ve onların temsilcisi olan Deriteks sendikasıyla masaya oturup haklarını ödemesi İçin uyaralım.
Ses çıkaralım, işçiler haklarını alsınlar. Mavi değil kırmızı, Mavi emek hırsızı Sanem Dikmen işçinin hakkını öde.

HABER: ELİF DİKBAŞ

Didim yangın yeri! Didim yangın yeri!