Tüm Emeklilerin Sendikası Didim Şube Başkanı Haydar Pınarbaşı basın açıklaması öncesi, kamuoyunda toplumun rahatsız olduğu konuları dile getirdi. “Saraya değil emekliye bütçe”,  “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları eşliğinde başlayan basın açıklamasında Şube Başkanı Pınarbaşı, seçim sürecinde bakanlıkların özgür olmadığını ve muhalefetin baskı altında olduğu bir süreç olduğunu ifade etti.  Pınarbaşı, okullara getirilmesi söz konusu olan “Manevi Danışman”ın laik eğitime ters düştüğünü ifade ederek, “Okullarda İslam istemiyoruz!”sloganı atıldı.

Su ürünlerinin korunması için numuneler alındı Su ürünlerinin korunması için numuneler alındı

Pınarbaşı’nın konuşmasının ardından basın açıklamasını Tüm Emeklilerin Sendikası Didim Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Hatice Doğan tarafından okundu.  Doğan, açıklamada “TÜİK ise emeklilerin, emekçilerin gelirlerini baskılamak için aklı başında hiç kimse tarafından kabul edilemeyecek enflasyon oranları açıklaya dursun; sahada,hayatın akışında yaşam maliyeti çok yüksektir. Gerçekleri gizleyerek ,algı yönetimiyle emeklileri daha ne kadar oyalayabileceğinizi sanıyorsunuz... Açıklanan yüzde 39,59 enflasyon bir palavralardan ibarettir. Hele 2023'ün 5 aylık enflasyon açıklamaları yüzde 15,26 olduğunu ifade etmek bizlerle alay etmektir. Sadece Haziran ayı enflasyonu dövize, mal ve hizmetlere gelen zamlar dikkate alındığında 5 aylık enflasyondan çok daha yüksektir. Bütün bunlar ortadayken emeklilerin bayram ikramiyesinde herhangi bir artışa ilişkin açıklama duymadık. Oysa taleplerimizi iktidarında duyduğu gibi kamuoyuyla paylaşmıştık.

Emeklilere yılda 4 kez en az asgari ücret düzeyinde ek ödeme yapılsın talebimizi hatırlatmak istiyoruz.. Bunların zamanlaması açısından ise Cumhuriyet bayramı, 19 Mayıs baramı ramazan bayramı ve kurban bayramı arifesi olarak önermiştik. Toplumsal duyarlıkların üst düzeyde olduğu bu dönemlerde, emeklilerin bir nebze nefes alması ve aile büyükleri olarak beklentileri karşılaması, sadece ekonomik değil, kültürel açıdan da önemlidir.

Siyasi iktidar, haklı talebimizi sönümlendirmeyi,etkisizleştirmeyi seçti. İki dini bayramda 1000'er lira ile başlayan ödeme, 4 yıl sonra sadece 100 liralık komik artış yaparak samimiyetlerini test etti! Seçimler yaklaşırken muhalefetin baskısı ve oy kaygısıyla ödenti 2000 liraya çıkarıldı.

Aşırı fiyat artışları, enflasyon ve ay pahalılığı karşısında 2000 lira anlamsızlaşmıştır.4 kişilik ailenin akşam yemeği bile yiyemiyeceği bir miktarı ikramiye diye ödemek, biz emekliler açısından utanç verici, onur kırıcı hale gelmiştir.

İşsizlerden sonra toplumun en yoksul katmanı haline dönüştürdüğünüz emeklilerin bayram ikramiyesini asgari ücret düzeyine çıkarın.

Seçimlerden önce bol bol vaatlerde bulunan siyasi iktida, seçim sonrası dilini yutmuş gibi hiç bir açıklama yapmıyor. Kurban bayramı tatili 9 güne çıkarılarak turizmcilerin düşünüldüğü iddia ediliyor. Emekli maaşları ile emeklilerin tatile çıkması zaten mümkün değil. Hiç değilse 15 600 000 emekliyi çocukları ve torunlarına mahçup etmeyin.

İktidara sesleniyoruz :Ge çi ne mi yo ruz. Bayramda nefes almak istiyoruz. Bayram ikramiyelerimizi asgari ücret düzeyinde hemen ödeyin.

Ayrıca dul, yetim ve eşinden ebeveyninden dolayı maaş alanların bayram ikramiyelerinden kesinti yapmayın. Sandık emeklisi arkadaşlarımıza da bayram ikramiyesi ödenmelidir. Bu konuda tez zamanda çözüm bekliyoruz.

Duysunlar diye bir kez daha haykırıyoruz. Emekliye bayram ikramiyesi diye ödenen tutar asgari ücret düzeyine çıkarılsın ve yılda 4 kez ödensin.” dedi.

HABER : HEYBET KARABABA