Didim MESEM, yiyecek İçecek alanı çırak öğrencileri, alan öğretmenleri ve idarecileriyle birlikte Urla’da 28-29-30 Nisan'da kapılarını 9.kez dünyaya açan Urla Enginar Festivali’ne katıldı. Köprübaşı Sanat Meydanı’nda kurulan Workshoplarda,  Urla’nın Mutfak Şefleri ile ayırt edici özellikleri tescillenerek yerel coğrafi işaret ile korunan enginarla pişirilen tarifler sergilendi. İzleyicilere, gastronomi ve mutfak sanatlarını ve modern mutfak kültürlerini yerel kültüre de bağlı kalarak enginarlı yemekler sunuldu.

1

Su ürünlerinin korunması için numuneler alındı Su ürünlerinin korunması için numuneler alındı

Didim MESEM yiyecek İçecek alanı çırak öğrencileri, bu uygulamalarla yemek sanatının inceliklerini görme ve deneyimleme ve kendilerini geliştirme fırsatı yakaladı. Didim MESEM Müdürü Hüseyin Erel, geziyi düzenleyen alan öğretmenlerine, okul idarecilerine ve ulaşım hizmetini sağlayan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın Şerif Erul'a ve yönetim kuruluna teşekkür etti. HABER: EBRU GÖRMEZ