İki çocuk babası Bülent Sağış, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "MEB müfredatı laikliği, bilimselliği, Atatürk'ü yok saydığı için ve zorunlu din dersi baskısı nedeniyle din değiştirdim. Deistlik ve ateistlik çocuklarınızı din dersinden muaf etmiyor. Yalnızca Hristiyan ve Yahudi çocukları din dersinden muaf olabiliyor.”dedi.
EĞİTİM SİSTEME DARBE YAPILMIŞTIR
Konuyla ilgili basına bilgi veren Bülent Sağış 4 yıldır Didim’de ikamet ettiğini ifade ederek, kızının ortaokulda, oğlunun ise lisede okuyacağını belirtti. Sağış “Didim’de 4 yıldır, oturuyorum. Kızım liseye başlayacak; oğlum da ortaokula başlayacak. Verdiğim dilekçeyle bu dersten muaf tutulacaklar. Kızımın din hocası var öğretmenlik bilgisi iyi ama siz kendinizi bu dersten muaf tutamıyorsunuz. Eğitim sisteme darbe yapılmıştır ve benim aldığım karar karşı tepkidir. Deist ve atesitler ve alevilerin çocukları din dersinden muaf olamıyorlar; sadece aileden birisi Hristiyan yada Yahudi olursa muaf olabiliyor. Yasa bunu söylüyor.” dedi. Sağış “MEB’nın sözüm ona müfredatının yozlaştıran, Türk kimliğini yok sayan yapıda.. Yıllarca Alevilerin çocuklarına zorunlu din dersi veriyorsunuz, öğrencileri tarikatlara sokuyorsunuz. Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi bir milleti topla tüfekle değil eğitimle yok edebilirsiniz sözü de bunun örneği, eğitimle yok etmeye çalışıyorlar. Benim tepki. en son çıkan artık maarif yönetmeliğine karşı tepki..” ifadelerine yer verdi.
Sağış, Didim İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne dün yaptığı din bilgisinin değişikliği talebinde ise şu ifadelere yer verdi; “İlgili kanun nezdindeki hakkım doğrultusunda nüfus kaydımdaki din bilgisinin değiştirilmesini istiyorum. Nüfus Hizmetleri Kanununun kayıt düzeltilmesi hakkını düzenleyen Madde 35 1. ve 2. fıkraları ise aşağıdaki gibidir: MADDE 35 (1) Kesinleşmiş mahkeme hükmü olmadıkça nüfus kütüklerinin hiçbir kaydı düzeltilemez ve kayıtların anlamını ve taşıdığı bilgileri değiştirecek şerhler konulamaz. Ancak olayların aile kütüklerine tescili esnasında yapılan maddi hatalar nüfus müdürlüğünce dayanak belgesine uygun olarak düzeltilir. (2) Aile kütüklerindeki din bilgisine ilişkin talepler, kişinin yazılı beyanına uygun olarak tescil edilir, değiştirilir, boş bırakılır veya silinir. Buna göre ilgili kanun, tarafıma, mahkemeye başvurma gereği olmaksızın aile kütüğündeki din hanemin içeriğini değiştirme ya da silme hakkı vermektedir. İzah edilen nedenlerle, nüfus kayıtlarımdaki aile kütüğünde ve bu bilginin yer aldığı kayıtlarda din hanemin NHK Md.35-1/2 uyarınca Hristiyanlık olarak değiştirilmesi hususunda gereğini bilginize arz ederim.”
HABER: ELİF DİKBAŞ