Didim Belediye Başkanlığı makamında imzalanan protokole Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım ve oda üyeleri katıldı.

 Protokol kapsamında konuşma yapan Oda Başkanı Yıldırım, zeytinyağı tadım paneli hakkında da bilgi verdi. Yıldırım, “Zeytinyağı tadım paneli, zeytinyağının duyusal özelliklerini değerlendirmek amacıyla bir grup uzman tadımcının bir araya geldiği bir paneldir. Bu panelin belirli standartlara ve prosedürlere göre yapılan değerlendirmeleri, zeytinyağının kalite sınıfını belirlemek ve olası kusurları tespit etmek için kullanılır.”dedi.

Protookol (2)

Yıldırım zeytinyağı duyusal analiz laboratuvarının ne iş yaptığıyla ilgili de “Zeytinyağı duyusal analiz laboratuvarı, zeytinyağının kalitesini ve özelliklerini değerlendirmek için duyusal analizler (tat, koku, görünüm vb.) yapan bir laboratuvardır. Laboratuvarda; duyusal değerlendirme, kalite kontrol, sınıflandırma, eğitim ve sertifikasyon, araştırma ve geliştirme işlemleri yapılıyor.

Yıldırım, Didim’de zeytin yağı tadım panelinin olmasının ilçeye ne kazandıracağıyla ilgili ise “ Bir şehirde zeytinyağı tadım panelinin bulunması, o şehre çeşitli açılardan önemli katkılar sağlar. Kalite Güvencesi, Yerel Ekonomiye Katkı, Markalaşma ve İtibar, Eğitim ve Bilinçlendirme, Araştırma ve Geliştirme, Turizm ve Kültürel Çekim,  Uluslararası Tanınma sağlayacak.  Bu nedenlerle, bir şehirde zeytinyağı tadım panelinin bulunması, hem yerel üreticilere hem de şehrin genel gelişimine önemli faydalar sağlar.”dedi.

Protookol (4)

Yıldırım’ın açıklamasının ardından Belediye Başkanı Gençay ve Oda Başkanı Yıldırım arasında protokol imzalanarak, Didim için hayırlı olması temenni edildi.

Didim’den Baş­kent’e An­lam­lı Zi­ya­ret Didim’den Baş­kent’e An­lam­lı Zi­ya­ret

HABER: ELİF DİKBAŞ 

Protookol (1)