Didim Ziraat Odası ev sahipliğinde Didim Ticaret Odası meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş, Didim Ziraat Odası Başkanı Dr. Hilmi Yıldırım, Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon kurulu Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Aydın TKDK il Koordinatörü Arzu Akar Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Nazife Özkan, Denizli Tarsim Bölge Müdürü Oktay Çakıroğlu, DSİ Bölge Şube Müdürü Emre Elmalı ile 17 ilçenin odalarının yönetim kurulu başkanları ile meclis başkanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım yaptı. Yıldırım, konuşmasında oda olarak yer aldıkları Akdeniz Zeytin Kentleri birliğinin 2025-2026 dönem başkanlığının Didim’e verildiğini belirtti.
Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon kurulu Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ise kuraklık konusuna değinerek, Söke, Didim ve Koçarlı çiftçisinin zarar gördüğünü ifade etti. Dalaman çayında Kemer barajına su aktarılmasına yönelik hazırlanan projeyi önemsediklerini belirteren Kendirlioğlu, projenin hayata geçmesiyle Aydın’da kuraklık anlamında bir sorunun en 100 yıl yaşanmayacağını ifade etti.
“İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ SENE YAĞIŞ DAHA FAZLA OLUR”
Konuşma yapan Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ise “Burada tarımı masaya yatırıyor olmaktan, sizlerle beraber tarımda yaşadığımız sorunları çözüm önerilerini paylaşıyor olmaktan biz çok mutluluk duyuyoruz. Çünkü ne kadar çok istişare edersek çözüme o kadar yaklaşıyoruz. Sahadaki insanlar olarak sahaya en iyi bilen insanlar olarak da bizim gözümüzde, bizim nezdimizde çözüme en yakın olanlar da sizsiniz. O yüzden her bir öneriniz, her bir fikrimiz bizim için çok kıymetli; maalesef bu sene bizim için kötü bir sene oldu. Hem zeytin açısından hem pamuk üretimimiz açısından. Kuraklık hem zeytini hem pamuğu bizi ilgilendiren temelde zeytinlerde sofralık zeytin son derece az. İnşallah önümüzdeki sene yağış daha fazla olur.” dedi.
BERABERCE ÇALIŞMAK, ÇÖZÜM ÖNERİLERİNDEN BİRİSİ
Tarımda markalaşma ve kooperatifleşmeye de değinen Kaymakam Kuruca, “Beraberce çalışmak hem üretim anlamında hem pazarlama anlamında hem markalaşma anlamında en kıymetli çözüm önerilerinden bir tanesi. Bu yolda da hem devlet olarak biz yapacağımız düzenlemeler hem de Tarım ve Orman Bakanlığımız bünyesinde bu işlerin önünü açılacak, kolaylaştıracak düzenlemelerle sizlere katkı sunulacaktır.” dedi.
Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
HABER : ELİF DİKBAŞ
.