Akbük Mahallesi Şükrü’nün Kahvesinde düzenlenen ÇED toplantısında yönetmeliğinin 9. Maddesi gereği halkı bilgilendirme toplantısında şirket yetkilileri Akbük halkının tepkisi karşısında projeyle ilgili bilgilendirme yapmadan ve tutanak tutmadan alanı terk etti. Akbük halkı ise ÇED toplantısıyla ilgili tutanak tuttu. 
ÇED toplantısına Didim ve Akbük’te bulunan kitle örgütü temsilcileri, siyasi partiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düdük ve alkışlarıyla projeyi protesto eden halk, sık sık ‘Havama, suyuma, toprağıma dokunma!’ sloganı attı. 
Şirket yetkililerinin ÇED toplantısının yapılacağı alana girmesiyle tepkisi gösteren halk düdük ve alkışlarıyla ‘Rantçı şirket Akbük’ü terk et!’ sloganı attı.  Şirket yetkilileri Akbük halkının projeyi dinlemeyeceğini iddia ederek, tutanak tutmadan alanı terk etti. Toplantıya katılan halk ise şirketin projeyi anlatmaması ve tutanak tutmaması sonucu kendi tutanaklarını tutarak imza attı.

Çedddde (4)

HEP BİRLİKTE HALK BU­LUŞ­MA­SI AYDIN’DA GER­ÇEK­LE­ŞECEK HEP BİRLİKTE HALK BU­LUŞ­MA­SI AYDIN’DA GER­ÇEK­LE­ŞECEK


AKBÜK VE DİDİM HALKI DURUŞUNU ÇOK NET GÖSTERDİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Didim Derneği Başkanı Filiz Hekimoğlu, “Yetkililere de söylediğimiz gibi Akbük'te gerçekleştirmek için düşünülen o projeyi satır satır değil kelime kelime inceledik. İncelediğimizde tabii ki verilerde farklılıklar da dikkatimizi çekti ama verilerin farklılıklarını bir kenara koyup projenin nelere neden olabileceğini de öğrendik, araştırdık, bilimsel verileri bulduk. Toplantı başlamadan önce halkın gerçekleştirdiği protestolar sonucunda aslında buna ne kadar hazır olduğumuzun da farkına vardıklarını düşünüyorum. Çünkü neyle karşı karşıya olursanız, neyle karşı karşıya olduğunuzu bilirseniz o kadar karşı durursunuz. Akbük ve Didim halkı bu duruşu çok net gösterdi. Haklarını aldıklarını düşünüyorum. Çünkü hiçbir şekilde toplantıya başlayamadılar. 

Çedddde (1)

TEKRAR TOPLANTI TALEP EDEBİLİRLER YİNE AYNI ŞEKİLDE KARŞILANACAKLAR
Şöyle ki, halkın katılım toplantısı aşamasının yapılmamış olduğu ortada. Çünkü tutanak tutulmadı. Tutanak tutup gitmeleri gerekiyordu yetkililerin. Bakanlık yetkilisi de mutlaka aralarındaydı. Biz o tutanağı imzalamadık. Tekrar toplantı talep edebilirler. Gene aynı şekilde karşılanacaklar. Rapor içerisinde bir yerde yirmi dört yazıyor, diğer tarafta elli üç hektar yazıyor, bir yerde Didim yazmıyor, öbür tarafta Sivrihisar yazıyor galiba. O zaman raporu yenileyip ya da kendi için de eksiklikleri o kadar fazla ki kopyala yapıştır deyimi vardır ya yani o kadar ciddiyetsiz bir rapor hazırlanmış ki. Bize hangi bilgilendirmeyi yapacaklar?  Raporunu bile özenmeyen bir firma devlet ormanlarında yapacağı yatırımda nasıl bir özenin taahhütünü verebilir ki?”dedi.

HABER: ELİF DİKBAŞ 

Çedddde (7)

Çedddde (3)

Çedddde (10)