Didim’in kül­tür ve sanat ya­şa­mı­na uzun yıl­lar­dır değer katan şair, yazar ve oyun­cu İsmail Efe­yurt­lu, 2025 TÜYAP İstan­bul Kitap Fuarı’nda eser­le­riy­le yer ala­rak okur­la­rıy­la bu­luş­tu. Efe­yurt­lu, ikin­ci şiir ki­ta­bı “Söz Ekil­di Ka­ğı­da”, ilk ro­ma­nı “Hep Bir Umut Var­dır” ve ilk eseri “Yarın Umut­la­rı Bek­let­me” ile fu­arın dik­kat çeken isim­le­ri ara­sın­da yer aldı.

Tür­ki­ye’nin en pres­tij­li kitap or­ga­ni­zas­yon­la­rın­dan biri olan TÜYAP İstan­bul Kitap Fuarı, bu yıl da ede­bi­yat dün­ya­sı­nın önem­li ya­zar­la­rı­nı okur­lar­la bu­luş­tu­rur­ken, Efe­yurt­lu’nun eser­le­ri özel­lik­le umut, insan ve yaşam te­ma­la­rıy­la yoğun ilgi gördü. Şa­ir-ya­zar, fuar bo­yun­ca stan­dı­nı zi­ya­ret eden ede­bi­yat­se­ver­ler­le bi­re­bir soh­bet etme ve ki­tap­la­rı­nı im­za­la­ma fır­sa­tı buldu.

Efe­yurt­lu, bu an­lam­lı bu­luş­ma­nın ger­çek­leş­me­sin­de emeği geçen Ce­nev­re Ya­yın­la­rı’na te­şek­kür eder­ken, “Başka fu­ar­lar­da ye­ni­den ku­cak­laş­mak di­le­ğiy­le” söz­le­riy­le okur­la­rı­na ses­len­di.

48

KİTAP­LA­RIN­DAN KISA ÖZET­LER
Söz Ekil­di Ka­ğı­da
İsmail Efe­yurt­lu’nun ikin­ci şiir ki­ta­bı olan Söz Ekil­di Ka­ğı­da, in­sa­nın iç dün­ya­sı­na açı­lan derin bir yol­cu­luk su­nu­yor. Yalın dili, güçlü im­ge­le­ri ve sa­mi­mi an­la­tı­mıy­la dik­kat çeken eser; umut, yal­nız­lık, sevgi ve di­ren­me duy­gu­la­rı­nı şi­irin iyi­leş­ti­ri­ci gü­cüy­le bu­luş­tu­ru­yor. Kitap, mo­dern in­sa­nın ruh hâ­li­ni sade ama et­ki­le­yi­ci di­ze­ler­le an­la­tı­yor.

Hep Bir Umut Var­dır
Ya­za­rın ilk ro­ma­nı olan Hep Bir Umut Var­dır, ya­şa­mın tüm zor­luk­la­rı­na rağ­men ayak­ta kalma mü­ca­de­le­si­ni mer­ke­zi­ne alı­yor. Ka­ram­sar­lı­ğa tes­lim ol­ma­yan ka­rak­ter­le­riy­le okuru hem dü­şün­dü­ren hem de içten içe umut­lan­dı­ran roman, in­sa­nın ha­ya­ta tu­tun­ma ref­lek­si­ni sıcak bir an­la­tım­la ak­ta­rı­yor.

46-1

Aydın ve Didim'e Doğru Şid­det­li Yağış Ge­li­yor:
Aydın ve Didim'e Doğru Şid­det­li Yağış Ge­li­yor:
İçeriği Görüntüle

Yarın Umut­la­rı Bek­let­me
Efe­yurt­lu’nun ede­bi­yat yol­cu­lu­ğun­da­ki ilk eseri olan bu kitap, ge­le­ce­ğe dair umut­la­rı er­te­le­me­me­yi öğüt­le­yen şi­ir­ler­den olu­şu­yor. Top­lum­sal du­yar­lı­lık, insan sev­gi­si ve ya­rı­na dair inanç ki­ta­bın temel iz­lek­le­ri­ni oluş­tu­ru­yor.

TÜYAP’TAN DİDİM’E: UNU­TUL­MAZ BİR EDEBİYAT GECESİ
TÜYAP İstan­bul Kitap Fuarı’ndaki bu­luş­ma­nın ar­dın­dan İsmail Efe­yurt­lu, bu kez Didim’de okur­la­rıy­la bir araya gel­me­ye ha­zır­la­nı­yor.

Din­le­ti ve İmza Günü – 26 Ara­lık 2025
Ulu­sal dü­zey­de ta­nı­nan şa­ir-ya­zar, 26 Ara­lık 2025 Cuma günü saat 20.30’da Didim Ti­ca­ret Odası Kül­tür Mer­ke­zi’nde dü­zen­le­necek şiir din­le­ti­si ve imza günü ile ede­bi­yat­se­ver­le­re unu­tul­maz bir akşam ya­şa­ta­cak.

Et­kin­lik­te Efe­yurt­lu, başta “Söz Ekil­di Ka­ğı­da” ve “Hep Bir Umut Var­dır” olmak üzere eser­le­rin­den özel seç­ki­ler su­na­cak; şi­ir­le sah­ne­yi bu­luş­tu­ran an­la­tı­mıy­la din­le­yi­ci­le­re duygu yüklü anlar ya­şa­ta­cak. Ka­tı­lım­cı­lar, ki­tap­la­rın im­za­lı nüs­ha­la­rı­nı edin­me fır­sa­tı da bu­la­cak.

DİDİM KÜL­TÜR HA­YA­TI­NA DEĞER KATAN BİR İSİM
İsmail Efe­yurt­lu, yal­nız­ca yaz­dık­la­rıy­la değil; şiiri sah­ney­le bir­leş­ti­ren yak­la­şı­mı, oyun­cu­luk de­ne­yi­mi ve kül­tür-sa­na­ta ver­di­ği emek­le de Didim’in kül­tü­rel ha­fı­za­sın­da önem­li bir yer tu­tu­yor. Ede­bi­ya­tın bir­leş­ti­ri­ci ve iyi­leş­ti­ri­ci gü­cü­nü mer­ke­ze alan sa­nat­çı, her yaş­tan okura ilham ver­me­yi sür­dü­rü­yor.

EDEBİYAT­SE­VER­LE­RE AÇIK DAVET
Şi­irin, umu­dun ve sözün bü­yü­sü­nü his­set­mek is­te­yen tüm sa­nat­se­ver­ler, 26 Ara­lık ak­şa­mı Didim Ti­ca­ret Odası Kül­tür Mer­ke­zi’nde ger­çek­le­şecek bu özel bu­luş­ma­ya da­vet­li. TÜYAP 2025’te baş­la­yan ede­bi­yat yol­cu­lu­ğu, Didim’de an­lam­lı bir ge­cey­le devam edecek. HABER : ERGUN KORKMAZ