Efeyurtlu’yla gerçekleştirdiğimiz röportajda Didim’de ki kültür sanat etkinlikleri, yeni açılan Amfitiyatro ve DİGEM hakkında da konuştuk.
Şiir yolculuğuna nasıl başladın?
 15'li yaşlardaydım konuşamadıklarımı kağıda daha iyi aktardığımı düşündüğüm için çok rahatlatıcıydı. Bir süre önce çıkan Yarın umutları bekletme şiir kitabımın ön sözünde belirttiğim gibi 90’lı yıllarda Balıkesir'de Zeytinli Festivali'nde tanıştığım üstad Cemal Safi'ye bir şiirimi okutma fırsatını bulduktan sonra bana "Devam et Efeyurtlu "demesi belki de en ateşleyici güç oldu benim için şiir yazmaya devam etmek.2009 yılında bir arkadaşımın kesinlikle şiirlerimi bir kitapta toplamam gerektiğinin telkinin de bulununca ona söz kitaplaştırırsam adını Yarın umutları bekletme koyacağım diye söz vermiştim. 2022 yılının nisan ayında tesadüf eseri tanıştığım Cem Beşe ağabeyimle işletmesini yaptığı restoranda şiir dinletisi yapmamı istemişti. Kendi şiirlerimden oluşan bir repertuarla bir dinleti yaptık. Yoğun ilgi gördü pek çok kez bu etkinliği tekrarladık bu kadar ilgi sonrasında da şiirlerinin  bir kısmını bir kitapta toplamak kaçınılmaz oldu." 


Ne kadar zamandır Didim’de yaşıyorsunuz?
2002 yılından beri bu bölgedeyim 2006 yılında yerleşik hayata geçtim (gülüyor) o zamandan bu zamana diğer eğitimini aldığım veteriner sağlık teknikerliği mesleğini Halk sağlığı alanında biyosidal uygulama hizmeti veren firmamda yaptım ancak işi yaptığım zamanlarda bile çeşitli topluluklarda oyunculuk çalışmaları oldu şiir yazma zaten hep devam ediyordu zorlaşan ekonomik sebeplerden dolayı firma mı kapatıp tamamen sanata yöneldim 2016-2017'de Didim Halk Eğitim merkezinde oyun çıkardık. Didim Sanat Akademisi'nde eğitmenlik yaptım. Daha sonra Didim Kent Konseyi önderliğinde Didim Meslek yüksekokulu öğrencileriyle aile iletişimin anlatıldığı "Konferans Tiyatro" yapıldı. Bildiğim kadarıyla böyle bir proje Türkiye'de ilk defa yapılıyor oyunu yazıp yönettim çok güzel tepkiler geri dönüşler aldım. Sanırım söylenmemişi söylemeye yapılmamışı yapmaya gayret eden bir yapım var. 


Didim'deki sanat etkinlikleri hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Bence bazıları sadece yapmış olmak için yapılmış gibi. yazık ki -mış- gibi yapan bir topluma evrildik. Bu sadece Didim'e özgü değil tabii genel olarak böyle bir hal aldık. Oynuyor -muş- gibi yapıyoruz ama "oynamıyoruz", tıpkı çalışıyor-muş- gibi yapıp çalışmadığımız gibi hatta yazık ki seviyormuş gibi yapıyoruz artık ama sevmediğimiz aslında o kadar belli ki... İçtenlikten samimiyetten uzak sadece göstermelik. Acı hem de çok acı... Kalite kokan etkinlikler de yok değil. Ama kesinlikle az olduğu gerçek. 


AmfiTiyatro’nun kültür ve sanata katkısı olacak mıdır? 
Didim’in ihtiyacı olan bir yapıydı. Fiziki yapısı ve bunun ve benzeri şeyler için uygun olup olmadığını benim fikir beyan etmem doğru olmaz çünkü bilgim yok. Ancak açıkçası böyle bir yapının açılışını ben bir konser ile değil de devlet tiyatrolarının bir oyunuyla ne bileyim ya da Genco Erkal'ın bir oyunuyla yapılmasını yeğlerdim amfi tiyatro açıldıktan sonra hiçbir tiyatro oyununun da  burada sergilenmemiş olması  başka bir acı. "BENİ YEŞERTEN ŞEYLER". Bunların dışında beni umutlandıran şeyler de yok değil Didim belediyesinin bünyesinde kurulan DİGEM gibi. Orada güzel şeylerin yapıldığını görmek daha da güzel şeylerin yapılabileceğini hissetmek beni umutlarımı yeşerten şeyler. Bir de Didim'de Miletos Şan Tiyatrosu olarak Bizim de dahil olduğumuz bir dayanışma platformu kuruldu Didim Kültür ve Sanat Kurumları Platformu. Bu tür bir dayanışma hareketinin Didim'deki Kültür Sanat etkinliklerinin kalitesinin artmasına ciddi katkıda bulunacağını düşünüyorum.  Didim'de o kadar nitelikli müzisyenler, ressamlar oyuncular yazarlar yani kültür  ve sanat insanı var ki. Fırsat verildiğinde kültür ve sanat anlamında çok eski ve önemli bir yere sahip olan bu topraklarda kültür ve sanatın tüm ışığıyla tekrar yükselmesine katkıda bulunacaklardır.+

Kursiyerlerin hünerleri büyük beğeni topladı Kursiyerlerin hünerleri büyük beğeni topladı


Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Didim’de, Türkiye’de ve hatta dünyada kültürün ve sanatın ışığı katlanarak artacaktır. Kültür ve sanat etkinliklerinin artması için biz tiyatro oyuncuları olarak her zaman katkılarımızı sunmaya devam edeceğiz. Temennimiz, kültür ve sanat etkinliklerine sponsor desteklerinin daha da fazla olması olmasıdır.
RÖPORTAJ: ELİF DİKBAŞ