Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, önümüzdeki hafta sonu ve 25 Mayıs Pazartesi günü bölgede parçalı ve az bulutlu bir havanın hakim olması, öğleden sonra ise bulutlanmanın artarak yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara dönüşmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Didim ve kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin biraz altında seyredeceği tahmin ediliyor.
Kurban Bayramı süresince ise bölgede genel olarak sabah saatlerinde güneşli ve açık bir hava etkili olacak. Ancak günün ilerleyen saatlerinde özellikle iç ve kuzey kesimlerde bulutlanmanın artacağı, yerel sağanak yağışların görülebileceği bildirildi. Kıyı kesimlerinde yağış ihtimalinin daha düşük olduğu belirtilirken, ani yağışlara karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.
Arife günü iç kesimlerde yağış bekleniyor
26 Mayıs Salı günü idrak edilecek Arife Günü’nde Didim çevresinde havanın parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Öğleden sonra saatlerinde ise özellikle iç kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görülebilecek.
Bayramın ilk günü yağış riski azalıyor
27 Mayıs Çarşamba günü başlayacak Kurban Bayramı’nın ilk gününde bölgede parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor. Yağışların daha çok güneydoğu kesimlerde etkili olması beklenirken, Didim ve kıyı hattında havanın büyük ölçüde açık geçeceği tahmin ediliyor.
Bayramın ikinci gününden itibaren dikkat
Meteoroloji tahminlerine göre bayramın ikinci, üçüncü ve dördüncü günlerinde öğleden sonra saatlerinde bulutlanmanın artmasıyla birlikte kıyı kesimleri dışında birçok noktada yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülebilecek. Özellikle bayram ziyaretleri için yola çıkacak vatandaşların ani yağış, kısa süreli kuvvetli rüzgar ve yıldırım riskine karşı dikkatli olması istendi.
Uzmanlar, hava durumunun anlık değişiklik gösterebileceğini belirterek vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak güncel tahmin ve meteorolojik erken uyarıları takip etmelerinin önem taşıdığını vurguladı.
HABER : MAVİ DİDİM GAZETESİ





