Akyeniköy Şehit Soner Turan okulunda Bilim Şenliği düzenlenerek, öğrencilerin projeleri sunuldu. Okulun bahçesinde gerçekleşen şenliğe Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve eşi Eda Kuruca, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Kır, Şehit Soner Turan okul Müdürü Mustafa Çoban, okul öğretmenleri ve öğrenciler katılım gösterdi.
Bilim Şenliğinde öğrencilerin hazırladıkları kukla gösterileri, fen deneyleri, sanal gerçeklik gösterileri, zeka oyunları yarışmaları, okul öncesi eğitim çalışmaları, robotik kodlama atölyesi çalışmaları ve Zeynep Karaaslan imza standı yer alarak, katılımcılar ile buluştu. Öğrenciler tarafından hazırlanan robotik kodlama atölyesi çalışmaları ise ilgi odağı oldu. Öğrenciler, geliştirdikleri akıllı çöp kutusu, deprem tespit cihazı, otomatik bitki sulama sistemi, akıllı tasma gibi birçok projelerini katılımcılara anlatarak, sunumunu gerçekleştirdi.
DÜNYA’NIN VE TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ YAZIYOR OLACAKLAR
Kaymakam Kuruca, şenlikle ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi, “Bilimin her aşamasını yaşayarak, görerek, öğreniyor olmaları bizim için çok kıymetli. Okulumuz bu anlamda çok değerli bir çalışma hazırlamış. Şehit Soner Turan ilkokulumuzda çocuklarımızın yıl boyunca yaptığı etkinlikleri bilim adına hem robotik kodlama adına hem deneyler adına ilkokulda da ortaokul kısmında da anaokulu kısmında da beraberce baktık. Çok keyifli etkinlikler hazırlamışlar. Her birinde bilimi yalnızca kitaplardan okuyarak değil, yalnızca öğretmenlerinden dinleyerek değil, pasif bir öğrenme şekline değil ama aktif olarak öğrendiklerini görüyoruz. Deneyleri uyguladıklarını görüyoruz. Bilimsel cihazları, materyalleri kullanmayı öğrendiklerini görüyoruz. Özellikle robotik kodlama kısmında ufak tefek de olsa kod yazmaya başladıklarını öğreniyoruz, görüyoruz. Bizim için bunlar çok kıymetli çünkü biz şuna inanıyoruz. Geleceği iyi kodlama yazan nesiller, geleceği yazıyor olacaklar. Didim'deki öğrenciler bizim öğrencilerimiz inşallah hem Türkiye'nin hem dünyanın geleceğini toplayacaklar. Dünya’nın ve Türkiye'nin geleceğini yazıyor olacaklar.” ifadelerini kullandı.
HABER: EBRU GÖRMEZ