Apollon Tapınağı karşısında Cafe Lina'da gerçekleştirilen sergide, doğadaki bitkiler kullanılarak geleneksel tekniklerle boyanan kumaşlar ve bu kumaşlardan üretilen çeşitli tekstil ürün örnekleri yer aldı. 
Bu sergi ile son yıllarda çokça tartışılan "Sürdürülebilir ve Doğa Dostu Moda"nın önemli tekniklerinden biri olan Ekolojik Baskı ürünler, Didim'de ilk kez sergilenmiş oldu. 
Sergiyi hazırlayan emekli öğretmen Hatice Bal, bu teknikle ilk olarak İnternette karşılaştırdıktan sonra bu sanatı geçim kaynağı olarak yapan Endonezyalı bir kadınla sosyal medya üzerinden iletişime geçtikten sonra yalnızca internet üzerinden konuşarak tekniği öğrenmiş. 
Emekli öğretmen Bal, soda, sirke, karbonat ve şap kullanarak hazırladığı tamamen doğal pamuklu kumaşları, doğadan temin ettiği yaprak ve çiçekleri, demir oksit ve bakır oksit ile işlemden geçirerek hazır hale getirdiğini, demir oksit temninde yine atık olarak duran paslı çivi teneke parçaları benzeri metalleri suda bekleterek elde ettiğini böylece kumaşın boyanması ile ilgili tüm malzemelerin tekrar doğaya dönüştüğünü söyledi. 
Bu sanatı özellikle pandemi döneminde geliştirdiğini ancak bu sanatı başkalarına da öğretmek istediğini belirtti ve bu konuda Meandros Derneğinin kendisine yardımcı olacağını belirtti. 
Hazırladığı örneklerin bazılarını sergiye katılanlarla birlikte açan ve her çalışmasında kesinlikle birbirine benzemeyen desenler elde ettiğini de belirten Hatice Bal  bu tekniği kullanarak elde ettiği kumaşlardan bu güne kadar kendisi ve dostlarına elbiseler, yelekler çantalar, şapkalar, yastıklar ve montlar diktiğini de belirtti.
27 yıl önce emekli olduktan sonra Didim'deki tüm el sanatları kurslarına devam ettiği öğrenilen Hatice Bal  bu tekniği kullanarak  bir çok ürün elde edilebileceğini ve öğrenenlerin bundan gelir elde edebileceklerini de belirtti.

SANAT MERKEZİ’NDE YAZAR-OKUR BULUŞMASI SANAT MERKEZİ’NDE YAZAR-OKUR BULUŞMASI