Dernek Başkanı Bilal Süren, yasaklı köpek ırklarının kayıt altına alınması ve kısırlaştırılması için verilen süre 14 Ocak’ta sona erdiğini belirterek, “Yasaklı köpek ırklarını sokağa terk etmeyin. Yaşama aykırı olan bu yasaya karşı, toplumsal tepki gösterin. Yasa, yeniden düzenlensin. Üretim yapanlara ve yasadışı dövüş organize edenlere karşı yasal düzenleme yapılsın. Bu kişilere caydırıcı cezalar uygulansın.” dedi.
“Yasal olarak, yaşamı güvencededir”
Dernek Başkanı Süren, açıklamasında, DİHAD olarak yasaklı ırk olarak tanımlanan, sokağa terk edilmiş bir görme engelli pitbull ve duyma engelli dogo arjantino köpeklerinin de üstlerine kayıt ettirerek, dernek binasında tuttuklarını dile getirdi.
Süren,“Sizleri; sokağa terk edilenlerden olan duyma engelli (%100 sağır) olan "Cesur" ile tanıştıralım.  O da birçok türdaşı gibi insan türünün bir kurbanı aslında. Önce yuva olanlar tarafından terk edildi. Sonra da kendi türünün iradesi dışında alınan sözde yasalar karşısında, bir kez daha yıkıldı bilmeden. 
Dernek olarak, yaşam hakkına aykırı olarak gördüğümüz son yasal düzenlemeden dolayı, yasaklı ırklardan 10'dan fazla sokağa terk edilenlerin yaşamını kurtararak kayıt altına alıp yuvalandırdık. Cesur'un da tüm işlemlerini yaparak, sisteme kayıt ettirdik. Yasal olarak, yaşamı güvencededir. Kayıt altına alınmasına karşı olanları da ikna etme çalışması yürüterek kayıt altına alınmasını sağladık.” dedi.
“İnsan türüne bu yetkiyi verdi ki?”
Süren, açıklamasının sonunda, “Hiç bir yasa, hiç bir canlı türünün yaşamını kast edecek şekilde düzenlenemez, yapılamaz! Hangi tür canlı, insan türüne bu yetkiyi verdi ki? İnsan türü; hangi yetki ile başka türlerin özgürlüğünü, yaşam hakkını elinden alma cüretini gösterebiliyor ki? Ey İNSAN! Yeryüzünün tek hakimi sen değilsin! Dominant tür olan İnsan; kendisinden başka diğer canlı türlerinin yaşamını garanti altına almakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğü de yerine getirmek zorundadır. Vicdanen ve insani olarak bu sorumluluktan hiç kimse kaçamaz. Kanun koyucular, seçilmişler, bir avuç insan topluluğundan ibarettir. Bu bir avuç insan topluluğu, görevli memurlardır. Ey çoğunluk olan bizler, görevli memurları, görevlerini doğru yapmaya teşvik ediniz.  Sahipli ya da sahipsiz hayvan şiddetine HAYIR! Zira bu yasa, bir ŞİDDET unsurudur! YASAYI; DERHAL YENİDEN DÜZENLEYİN!” ifadelerini kullandı.
HABER : ELİF DİKBAŞ
 

Didim Felsefe Akşamları’nın konuğu: Dr. Ufuk Yaltıraklı Didim Felsefe Akşamları’nın konuğu: Dr. Ufuk Yaltıraklı