IUFoST, 80'den fazla ülkede, 300,000’i aşkın seçkin Gıda Bilimi ve Teknoloji Uzmanını temsil eden küresel bilimsel bir organizasyondur. Akademi Fellow unvanı almış bilim insanları, IUFoST aracılığıyla Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili uluslararası çalışmaları desteklemek için bilimsel personel ve bilgi kaynağı olarak hizmet etmekle birlikte, yüksek etik standartları ve bilimsel çalışmaları teşvik etmek için bağımsız bireyler olarak da hizmet ederler.
Gıda Bilimi ve Teknolojisi alanında, dünyanın en prestijli kongrelerinden biri olan ve her 2 yılda bir düzenlenen etkinliğin bu yılki ana teması “Geleceğin Gıdaları: İnovasyon, Sürdürebilirlik ve Sağlık” olarak gerçekleşti. Kongreye, 60 ülkeden 1200’ün üzerinde bilim insanı ve gıda sektörü temsilcileri katılım sağladı. Alaşalvar kongrede ‘’Siyah çaydan geliştirilen fonksiyonel içeceğin ve takviye edici gıdanın kalp-damar hastalıkları ve diyabet üzerine etkileri’’ adlı sözlü sunumu da gerçekleştirdi.