Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tanınan Aydın, demokrasinin doğuş yeri olarak bilinen ve Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olarak kabul edilen bir kenttir. Yıllık alınan ikamet izni verilerine göre, Aydın'da yaşayan yabancı sayısında son bir yılda yüzde 5'lik bir azalma gözlemlendi. 
Türkiye genelinde toplam 1 milyon 41 bin 610 yabancı uyruklu vatandaşın ikamet ediyor. Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından sunulan verilere göre, 17 Ekim 2024 tarihi itibariyle Aydın'da 9 bin 964 ikamet izni alan yabancı bulunuyor. Geriye dönük olarak incelendiğinde, bir önceki yıl 11 bin 209 yabancının ikamet ettiği görülürken, bu sayının ne yazık ki yaklaşık %11'lük bir düşüş yaşadığı görülüyor.

Gallery 7

Heredot'un "Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü" olarak yaptığı övgüye konu olan Aydın ilçesi, Ege'ye taşınma hayalleri kuran birçok insanın tercihlerinden biri. Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü elde ettiği verilere göre, Aydın'da 118 farklı ülkeden yabancı uyruklu vatandaşlar ikamet etmekte. Bu renkli ve çok kültürlü yapının korunup, daha da geliştirilmesinin bölge için önemi büyük.

Aydın-1

AK PARTİ’DE ‘AKKUŞ’ GÜVEN TA­ZE­LEDİ AK PARTİ’DE ‘AKKUŞ’ GÜVEN TA­ZE­LEDİ

7 Kasım 2024 tarihi itibariyle başvuranların sayısında yaklaşık yüzde 5 oranında bir azalma yaşanırken, 534 yabancı uyruklu kişinin Aydın'dan ayrıldığı belirlendi. Türkiye genelinde ise 1 milyon 23 bin 653 yabancı uyruklu kişi ikamet izni alarak ülkede yaşam sürdürüyor.

Geçici koruma altında olan Suriyelilerin Aydın'daki sayısı ise 8 bin 340 olarak tespit edildi. Bu sayı, Aydın'ın 1 milyon 161 bin 702 olan nüfusunun yüzde 0,71'ine denk geliyor. Aydın'da farklı kültürlerden gelenlerin entegrasyonu ve yaşam kaliteleri, ilgililer tarafından takip edilen ve üzerinde durulan önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor.   HABER : ERGUN KORKMAZ