Balıkçılara yönelik denetimler devam ediyor Balıkçılara yönelik denetimler devam ediyor

Tu­rizm po­tan­si­ye­li son de­re­ce yük­sek bir tatil bel­de­si olan Akbük’de evsel atık­lar vi­dan­jör­ler­le çe­kil­me­ye ça­lı­şı­lı­yor, sız­dır­ma­lı fos­sep­tik­ler ara­cı­lı­ğı ile ise, yer altı su­la­rı­na ve de­ni­ze ka­rı­şı­yor­. Özel­lik­le yaz ay­la­rın­da bazı si­te­ler­den yol­la­ra bı­ra­kı­lan atık­su­lar çevre kir­li­li­ği ris­ki­ni daha da ar­tı­rı­yor­.

AMA BU ÇİLE BİTİYOR
“Akbük Çevre Bi­le­şen­le­ri”nin da­vet­li­si ola­rak 25 Mayıs Cuma günü Akbük’e gelen ASKİ genel mü­dü­rü Hakan Olgaç halka açık bil­gi­len­dir­me top­lan­tı­sın­da Akbük’ün ka­na­li­zas­yon ve su so­ru­nu başta olmak üzere çe­şit­li bil­gi­len­dir­me­ler­de bu­lun­du. Hal­kın so­ru­la­rı­na ya­nıt­lar verdi.

Hakan Olgaç bu ko­nu­da kı­sa­ca aşa­ğı­da­ki bil­gi­le­ri verdi:

Aski̇ Toplanti 1

MÜ­TE­AHHİT KANALİZAS­YO­NU 25 OCAK GÜNÜ ASKİ’YE TESLİM EDİYOR.
“Mü­te­ah­hit fir­ma­nın ASKİ’ye sis­te­mi tam ve bü­tü­nüy­le ta­mam­la­mış ola­rak tes­lim etmiş ol­ma­sı sis­te­min bu tarih iti­ba­riy­le ça­lı­şa­ca­ğı an­la­mı­na gel­mi­yor.
Ka­na­li­zas­yon bo­ru­la­rı si­te­le­rin ya da müs­ta­kil ev­le­rin önüne kadar ge­ti­ri­lecek. Bun­dan son­ra­sı, yani ka­na­li­zas­yon şe­be­ke­si­nin site ya da müs­ta­kil ev­le­re tam ola­rak bağ­la­na­rak işlev gör­me­si ile il­gi­li iş ASKİ’ye ait bir görev değil. Si­te­ler ve müs­ta­kil evler bun­dan son­ra­sı­nı ken­di­le­ri ta­mam­la­ya­cak­lar. Bu önem­li ve büyük proje Akbük hal­kı­na ha­yır­lı olsun.”

AKBÜK’E ÇOK BÜYÜK PARA HAR­CAN­DI
Hakan Olgaç ko­nuş­ma­sı­na şöyle devam etti:
“Akbük’e top­lam ola­rak 435.000.000 Türk li­ra­sı ya­tı­rım ya­pıl­dı.
Bu ya­tı­rım, 147 ki­lo­met­re ka­na­li­zas­yon hattı için; 16 ki­lo­met­re içme suyu hattı için; 131 ki­lo­met­re yağ­mur suyu ve ka­na­li­zas­yon için har­can­dı.
Diğer ta­raf­tan 21 adet yeni son­daj ku­yu­su açıl­dı.

AKBÜK’E VERİLEN SU ÇOK ARTTI
ASKİ genel mü­dü­rü Akbük’e ve­ri­len soyun da ola­ğa­nüs­tü bir artış gös­ter­di­ği­ni an­lat­tı ve şöyle dedi:
“Akbük’e 2014 yı­lın­da sa­ni­ye­de 97 litre su ve­ri­lir iken şu anda sa­ni­ye­de 250 ile 260 litre su ve­ril­mek­te­dir. Akbük hızla ge­liş­mek­te­dir. Özel­lik­le yaz ay­la­rın­da­ki sı­kın­tı ka­la­ba­lı­ğın yo­ğun­lu­ğun­dan doğ­mak­ta­dır.
Yoğun kul­la­nım ve ku­rak­lık ne­den­le­ri bir­le­şin­ce ku­yu­la­rın için­de­ki su­la­rın fi­zik­sel den­ge­si bo­zul­mak­ta ve tuz­lan­ma ola­bil­mek­te­dir. Bu so­ru­nun temel çö­zü­mü ise Beş­par­mak Baraj Pro­je­si’nin ger­çek­leş­me­si ile son bu­la­cak­tır.

BEŞ­PAR­MAK PRO­JESİ AN­KA­RA’NIN ONA­YI­NI BEKLİYOR
“Bizim ta­ra­fı­mız­da her şey hazır. Bu ko­nu­da üs­tü­mü­ze düşen her şeyi yap­tık. Sa­de­ce bir onaya ih­ti­ya­cı­mız var.
Bu ko­nu­nun mu­ha­ta­bı DSİ’dir.
Ken­di­le­ri ile gö­rüş­me­le­ri­miz sür­mek­te­dir.“ dedi.