KÜLTÜR SANAT

Lina Kültür Kafe’de sergi ve felsefe buluşması 

Lina Kültür Sanat Evi ve Didim Felsefe Gönüllüleri Topluluğu başlattıkları felsefi buluşmaların bir yenisini daha gerçekleştirdi. 

Lina Kültür ve Sanat evinde sabah kahvaltısıyla başlayan ve karikatür ve fotoğraf sergisiyle devam eden etkinlik felsefeci yazar Necla Akdeniz'in katılımıyla gerçekleşti. 
Didim'den ve Bodrumda felsefe gönüllüleri ve sanatseverin buluştuğu etkinlikte karikatürist Mehmet Tevlim karikatür ile başlayan tanışıklığının devam ettiğini bir çok karikatür sergisinde  yer aldığını, resim öğretmeni olarak iş hayatına devam edip emekli olduktan sonra  ve Didim'deki yaşadığı süreçte de Didim'de yayın yapan gazetelere karikatürleri ile destek verdiğini belirtti ve karikatürü bir yaşam biçimi olarak sürdürdüğün  belirtti. 
Fotoğraf sanatçısı Ali Ekrem Budak da fotoğrafla olan tanışıklığının ve müzik ile dostluğunun okul yıllarında heveslenerek başladığını, ilk fotoğraf makinasını ve başlamasını işe başladıktan sonra edindiğini ve  hiç bir bilgisi olmamasına rağmen  deneme yanılma yöntemi ve istekle  hem başlama çalmayı öğrendiğini hem de fotoğraf tekniklerini öğrendiğini ve yaklaşık 40 yıldır da fotoğraf çektiğini, heves olarak başlayan fotoğraf sevgisini teknikleri öğrendikçe daha çok sevdiğini söyledi. 


Sergi kahvaltıya katılan ve söyleşiyi dinlemeye gelen sanatseverler ve felsefe gönüllüleri tarafından gezildi.
Lina Kültür ve Sanat Evi ile Felsefe gönüllüleri Topluluğunun ikincisini düzenlediği felsefe söyleşine yazar felsefeci Necla Akdeniz,  akademik eğitimini felsefe bölümünde tamamladığını birikimleri ile kitaplar yazarken yazdığı romanlarda aslında hümanizm felsefesi yakın olması nedeniyle bu konunun özel ilgi alanına girdiğini belirtti. 
Hümanizm insan sevmekle başlamasına rağmen bir süre sonra insanı önceleyen akımın daha sonra dünyadaki diğer nesneleri ötelediğini ve post hümanizm diye belirtilen kavramın doğa ya ve insana etkilerinin farklı bakış açıları ile karışık bir kavram haline geldiğini, beyaz ve erkek bireylerin sosyal yaşamda etkinleşmesi ile birlikte kavramın tartışılır hale geldiğine dikkat çekti. 
Katılanların sorularına da cevaplar vererek post hümanizm  kavramının hayattaki karşılığını örneklerle anlatan yazar Felsefeci Akdeniz, söyleşinin sonunda Tereddüt Çizgisi adlı kitabını okurlarıyla paylaştı ve  okurlarına kitaplarını imzaladı.
Söyleşi sonunda Didim Felsefe Gönüllüleri Topluluğunun sözcüsü Ali Gezer,  Lina Kültür Kafe ve Felsefe Gönüllüleri Topluluğu 3. etkinliğinin başka paydaşlarla birlikte Didim Felsefe Buluşmaları adıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Doğan Göçmen'in  katılımıyla  "İnsan Haklarının Felsefi Temeli" başlığıyla 10 Aralık 2022 günü gerçekleşeceğini duyurdu.
HABER: ELİF DİKBAŞ