DİDİM

‘Ana­do­lu­yum Ben’ iz­le­yi­ci kar­şı­sı­na çıktı

‘Ana­do­lu­yum Ben Ahmed Arif’ ti­yat­ro oyunu Didim’de se­yir­ci kar­şı­sı­na çıktı. Metin Boran’ın yaz­dı­ğı Fahri Boz­baş’ın hem yö­ne­tip hem de tek ki­şi­lik per­for­man­sıy­la Ahmed Arif’i can­lan­dır­dı­ğı, ‘Ana­do­lu­yum Ben Ahmed Arif’ ti­yat­ro oyunu Didim’de se­yir­ci kar­şı­sı­na çıktı.

Ev­ren­sel Ga­ze­te­si da­ya­nış­ma ge­ce­si kap­sa­mın­da ser­gi­le­nen ti­yat­ro oyu­nu­na Emek Par­ti­si Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Selma Gür­kan, Ev­ren­sel Ga­ze­te­si ya­za­rı İhsan Ça­ra­lan, il­çe­de­ki kitle ör­gü­tü tem­sil­ci­le­ri ve çok sa­yı­da Ev­ren­sel Ga­ze­te­si okuru ka­tıl­dı.


Ge­ce­nin açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı Zer­rin Al­pars­lan yaptı. Al­pars­lan, Ev­ren­sel Ga­ze­te­si’nin 1995 yı­lın­da ‘İşte Tür­ki­ye Ger­çe­ği’ man­şe­tiy­le çık­tı­ğı­nı ha­tır­la­ta­rak, “Fab­ri­ka önün­de, sa­na­yi si­te­si gi­ri­şin­de, işçi du­rak­la­rın­da, grev ça­dır­la­rın­da, sen­di­kal mü­ca­de­le­de, eme­ğin sesi ger­çe­ğin ha­ber­ci­si ses­le­ni­şi­ni du­ya­rız. Ül­ke­miz­de si­ya­sal de­mok­ra­si­nin ka­za­nıl­ma­sı mü­ca­de­le­le­rin­de, Kürt hal­kı­nın ulu­sal eşit­li­ği, Fi­lis­tin halkı ile da­ya­nış­ma, ‘Ül­ke­de de­mok­ra­si böl­ge­de Barış’ şiarı varsa Ev­ren­sel ora­da­dır. Kadın kat­li­am­la­rı, çocuk ve bebek kat­li­am­la­rı, ta­ciz­ler, te­ca­vüz­ler, cin­si­yet eşit­siz­li­ğin­den kay­nak­la­nan ta­lep­ler Ev­ren­sel'in ilk say­fa­la­rın­da yer alır. ‘Eşit işe eşit ücret’ mü­ca­de­le­sin­de Ev­ren­sel ve kadın eki olan Ekmek ve Gül ka­dın­la­rın kür­sü­sü ol­muş­tur. Ale­vi­le­rin Eşit yurt­taş­lık ta­le­bi Ev­ren­sel’in gün­de­min­de ye­ri­ni alır. Dağ­la­rı­mız, top­rak­la­rı­mız, zey­tin­lik­le­ri­miz, maden şir­ket­le­ri­ne; güzel kı­yı­la­rı­mız 5 yıl­dız­lı otel­le­ri peş­keş çe­ki­lir­ken, do­ğa­mı­zı ko­ru­ma mü­ca­de­le­sin­de de Ev­ren­sel en ön saf­lar­da­dır. Biz mü­ca­de­le az­mi­mi­zi dost­la­rı­mız­la bir­lik­te düş­man­la­rı­mı­zın diş gı­cır­dat­ma­la­rın­dan ve Metin Gök­te­pe'nin kat­le­dil­di­ğin­de­ki yü­zün­de­ki gü­lüm­se­me­den alı­rız.”dedi.
2 perde olan oyun­da, Ahmed Arif’in ede­bi­yat­çı ve ozan kim­li­ği, okul yıl­la­rı, mah­pus­luk ha­ya­tı, ken­di­si gibi şair olan ar­ka­daş­la­rıy­la ya­şa­dı­ğı anı­lar an­la­tıl­dı. Ahmed Arif’in şi­ir­le­ri­nin mü­zi­kal bir bi­çim­de ses­len­di­ril­di­ği oyun­da, o za­ma­nın Tür­ki­ye si­ya­sal ve top­lum­sal ta­ri­hi­ne de de­ği­nil­di. HABER : ELİF DİKBAŞ