Filmin ilk yazarı olan Vasıf Öngören, film olarak değil, tiyatro oyunu olarak Zengin Mutfağı’nı yazmıştır. 15-16 Haziran 1977 olaylarını ele alarak yazdığı bu tiyatro oyununu daha sonralarda Başar Sabuncu beyaz perdeye uyarlayarak, izleyiciler ile buluşturmuştur. Filmin başrolünde usta oyuncu Şener Şen’in yer aldığı film, Didim Lina Kültür ve Sanat Evi’nde izleyiciler ile buluştu.
Film öncesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren Ressam İrfan Ertel, Zengin Mutfağı’nın ilk yazarı olan Vasıf Öngören’i konuklara anlattı. Ertel, “Diyarbakırlı, Garp Linyitleri İşletmesinde bir memurun oğlu olan Öngören Kütahya Lisesi'ni bitirdikten sonra bir süre İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Bölümü'nde eğitim aldı. 1961 yılında Almanya'ya giderek Berlin Üniversitesi Felsefe Fakültesi Tiyatro Bilimleri Bölümü'nde ve Doğu Almanya'ya geçerek Bertold Brecht'in kurduğu Berliner Ensemble topluluğunda dört yıl epik tiyatro öğrenimi gördü. 1966 yılında Ankara'ya döndü. Halk Oyuncuları'nda oyuncu olarak çalıştı. Epik tiyatro anlayışını uygulamak için Ankara Birlik Sahnesi'ni kurdu. İlk oyununu "Göç”ü sahneye koydu.
1971'de askeri müdahaleden sonra kurduğu tiyatro topluluğu gizli örgüt sayılarak altı yıl sekiz ay hapse mahkum oldu. İki yıl kadar ceza evinde kaldıktan sonra aftan yararlanarak çıktı. 1974 yılında Istanbul Birlik Sahnesini kurdu ve birçok oyunu burada sahneye koydu. "Zengin Mutfağı" oyununu da burada yazıp yönetti. 1980 yılında önce Berlin'e sonra Hollanda'ya gitti. Hollanda'da kaldığı yıllarda tiyatro dersleri verdi. Yine Hollanda'da El Kapısı adlı tiyatro topluluğunu kurdu. Amsterdam'da 1984 yılında Yeni Nesil adlı oyunu üzerine çalışırken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.” sözlerine yer verdi.
Yapılan açılış konuşması ardından, film beyaz perdeye yansıtıldı. 1977 yılında yaşanan 15-16 Haziran büyük işçi eylemlerinin anlatıldığı film, Şener Şen’in izleyiciler ile konuşmasıyla başladı. Şener Şen filmde, aşçı Lütfü Pehlivan rolünde yerini alıyor. Zengin mutfağında aşçı olan Lütfü Pehlivan’ın sınıf bilincine sahip olmadığı ve güçlü bir karaktere sahip olmadığı seyirciye anlatılıyor. Film, 15-16 Haziran büyük işçi direnişini, Lütfü’nün karakterinde meydana gelen değişimler ile seyirciye aktarıyor.