Altınkum’da Relax Zaman Geçirin
- 12 Haziran 2018 Salı
Didim’de Bistro Relax, hafta sonu adına yakışır bir rahatlıkla
açılışını yaptı. İşletmeciliğini iki üniversite bitirmişi Uluhan Kartarı’nın
yaptığı bistro Atınkum’un girişinde günün stresinden kurtulmak isteyenlerin,
denizden çıkışta dinlenilecek bir mekan olmayı hedefliyor.
Uluslararası Pazarlamacılık ve İşletme bölümlerini bitiren
İşletmeci Uluhan Kartarı işyerinin lezzeti ile unutulmayacak, sakinliği ile
tercih edilecek, her keseye uygun menü ile 12 ay boyunca hizmet vermeyi planlıyor.
Aldığı eğitimi işyerine yansıtacağını özellikle belirten
İşletmeci Kartarı, hizmet sektöründe kural 1 memnun müşteri 8 kişiyi daha
getirir ilkesinin işyerinde uygulamasını yapacağını belirttiği açıklamasında,
kendimin yemeyeceği hiçbir yiyeceği bu işyerine sokmayacağım, menümüz
muftağımız uluslararası yemek tecrübesine sahip kadın şefe tesli, menülerimiz
göze ve mideye hitap edecek, salıncaklı ve rahat oturma koltukları işle tefriş
ettiği işyerinin müzik tercihinin de 80li 90lı yılların caz ağırlıklı müzikleri
olacağını popüler kültürün kalitesiz müzikleri ile müşterilerini yormayacağını,
müzik çalarken bile insanların birbirini duyacağı bir volümde
eğlenilebileceğini belirtti.
Bir çok turistik tesiste aşçılık yapmış Şükriye hanıma şef
olarak mutfağı teslim ettiğini önemle vurgulayan işletmeci Uluhan Kartarı, logo
olarak özellikle Koala’yı seçtiğini, Koala’nın sakin ve sessiz yaşam biçiminin
Relax’a uyacağını düşündüğünü belirtirken, fiyat politikasının da işyerinin konumu
ve hizmet kalitesine rağmen hesaplı olduğunu belirterek, üniversitede okurken
izledi Genç Bakış programında İşadamı Sakıp Sabancı’nın yeni işyeri
açacaklara tavsiye ettiği, “ya hiç
olmayan bir hizmeti ilk yapan olacaksın ya da rakiplerinden daha iyi hizmet
sunup farklılık yaratacaksın” tavsiyesini diskur olarak aldığını bu nedenle
yapmak istediği her işte buna dikkat ettiğini belirtti ve barmeninden
barmeidine, mutfaktaki şefinden, garsonundan hizmet elemanına kadar tüm ekip
arkadaşlarını bu mantıkla hizmet kalitesinden ödün vermeyeceğini belirtti.
Didim’de ve ülkede bu yıl turizm sezonunun zor geçeceği
tahminlerine katılmadığını belirten işletmeci, Geçtiğimi zyıl 2 aylık
Didim’deki hareketli nüfusun 1 milyonu
bazı günler geçtiğini, bu rakamın en kötü tahminle bile 900 bini
geçeceğini gözlemlediğini belirterek bu
potansiyel güzel hizmet veren farklı
konsept eğlence yerlerine yeteceği tespitinin bu işyerini oluşturma konusunda
kendisine cesaret verdiğini de belirtti.
İşyerinin dekorundan mutfağın dizaynına, menü tespitinden
sunum konusundaki ayrıcalıkların hepsini bizzat kendisinin yaptığını da
belirten Uluhan Kartarı, snek ve şeffaf bir mutfak ile muhabbetin ilk tercih
edileceği, eğlencenin ikinci planda kalacağı bir rahat restoran havasında ki
işyerinin konseptin patent başvurusunu
yaparak ulusal ve uluslararası isim hakkınıda aldığını belirterek uzun vadeli
bir işe girdiğini de belirterek tüm Didimlileri Koala dinginliğinde rahat edecekleri
yeni işyerine davet etti.