Ercan Yenigün

Tüm Yazıları


Altınkum’da Relax Zaman Geçirin

  • 12 Haziran 2018 Salı


Didim’de Bistro Relax, hafta sonu adına yakışır bir rahatlıkla açılışını yaptı. İşletmeciliğini iki üniversite bitirmişi Uluhan Kartarı’nın yaptığı bistro Atınkum’un girişinde günün stresinden kurtulmak isteyenlerin, denizden çıkışta dinlenilecek bir mekan olmayı hedefliyor.
Uluslararası Pazarlamacılık ve İşletme bölümlerini bitiren İşletmeci Uluhan Kartarı işyerinin lezzeti ile unutulmayacak, sakinliği ile tercih edilecek, her keseye uygun menü ile 12 ay boyunca hizmet vermeyi planlıyor.
Aldığı eğitimi işyerine yansıtacağını özellikle belirten İşletmeci Kartarı, hizmet sektöründe kural 1 memnun müşteri 8 kişiyi daha getirir ilkesinin işyerinde uygulamasını yapacağını belirttiği açıklamasında, kendimin yemeyeceği hiçbir yiyeceği bu işyerine sokmayacağım, menümüz muftağımız uluslararası yemek tecrübesine sahip kadın şefe tesli, menülerimiz göze ve mideye hitap edecek, salıncaklı ve rahat oturma koltukları işle tefriş ettiği işyerinin müzik tercihinin de 80li 90lı yılların caz ağırlıklı müzikleri olacağını popüler kültürün kalitesiz müzikleri ile müşterilerini yormayacağını, müzik çalarken bile insanların birbirini duyacağı bir volümde eğlenilebileceğini belirtti.
Bir çok turistik tesiste aşçılık yapmış Şükriye hanıma şef olarak mutfağı teslim ettiğini önemle vurgulayan işletmeci Uluhan Kartarı, logo olarak özellikle Koala’yı seçtiğini, Koala’nın sakin ve sessiz yaşam biçiminin Relax’a uyacağını düşündüğünü belirtirken, fiyat politikasının da işyerinin konumu ve hizmet kalitesine rağmen hesaplı olduğunu belirterek, üniversitede okurken izledi Genç Bakış programında İşadamı Sakıp Sabancı’nın yeni işyeri açacaklara tavsiye ettiği, “ya hiç olmayan bir hizmeti ilk yapan olacaksın ya da rakiplerinden daha iyi hizmet sunup farklılık yaratacaksın” tavsiyesini diskur olarak aldığını bu nedenle yapmak istediği her işte buna dikkat ettiğini belirtti ve barmeninden barmeidine, mutfaktaki şefinden, garsonundan hizmet elemanına kadar tüm ekip arkadaşlarını bu mantıkla hizmet kalitesinden ödün vermeyeceğini belirtti.
Didim’de ve ülkede bu yıl turizm sezonunun zor geçeceği tahminlerine katılmadığını belirten işletmeci, Geçtiğimi zyıl 2 aylık Didim’deki hareketli nüfusun 1 milyonu bazı günler geçtiğini, bu rakamın en kötü tahminle bile 900 bini geçeceğini gözlemlediğini belirterek bu potansiyel güzel hizmet veren farklı konsept eğlence yerlerine yeteceği tespitinin bu işyerini oluşturma konusunda kendisine cesaret verdiğini de belirtti.
İşyerinin dekorundan mutfağın dizaynına, menü tespitinden sunum konusundaki ayrıcalıkların hepsini bizzat kendisinin yaptığını da belirten Uluhan Kartarı, snek ve şeffaf bir mutfak ile muhabbetin ilk tercih edileceği, eğlencenin ikinci planda kalacağı bir rahat restoran havasında ki işyerinin konseptin patent başvurusunu yaparak ulusal ve uluslararası isim hakkınıda aldığını belirterek uzun vadeli bir işe girdiğini de belirterek tüm Didimlileri Koala dinginliğinde rahat edecekleri yeni işyerine davet etti.